t/m 06-12-2017, De Roze Studio, Scheepsbouwkade 22, Amsterdam, 9.00 - 17.30 uur, 100 euro, excl. BTW (inclusief lunch en boek),

Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? 

De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en ook de verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. CIRCO biedt een ééndaagse cursus om ontwerpers kennis en nieuwe inzichten op het gebied van circulair design te geven. Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek "Products that Last" (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën, Ook zal er gewerkt worden met praktijkvoorbeelden van koplopers.

Voor wie?

Verpakkingsontwerpers die circulaire design strategieën en business modellen (willen) toepassen.

Programma

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basics van circular design en circulaire businessmodellen, met praktijkvoorbeelden van koplopers. Deze worden toegepast op jouw eigen case.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega's kunt krijgen.

Deelnemers

Er kunnen maximaal 15 ontwerpers meedoen (selectie op basis van profiel en motivatie).

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven.