t/m 21-09-2017, Roze Studio, NDSM-werf, T.T. Neveritaweg 19a-11, Amsterdam, 9.00 - 17.30 uur, 100 euro (excl. BTW), circonl.nl/agenda/design-class-zelfstandige-ontwerpers/ , circo@clicknl.nl

In deze ééndaagse training word je als ontwerper inhoudelijk opgeleid op gebied van circular design.

Hoe kun je als creatieve professional bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, en daarbij zelf nieuwe business door generen? Je leert het in de CIRCO Circular Design Class. In deze ééndaagse training word je opgeleid op gebied van circular design, oefen je samen de concrete toepassing ervan en krijg je inzicht in jou rol bij het realiseren van circulaire producten en services.

De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek “Products that Last” (TU Delft, 2014) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Deze worden toegelicht door de auteurs: associate professor Conny Bakker en senior researcher Marcel den Hollander. Er komen verschillende inspirerende praktijkvoorbeelden langs van koplopers. De circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën passen we toe op jouw situatie. Op basis van de principes van ‘Products that Last’ maken we nieuwe concepten voor bestaande producten en diensten van jouw bureau.

Om je nieuwe inzichten toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de Class krijg je inzicht in hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers en collega’s kunt krijgen.

Workshop trainers

De workshops worden geleid door Siem Haffmans (Partners for Innovation) en Simone Gager (Circle Economy).

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden. Er kunnen maximaal 15 ontwerpers deelnemen aan deze workshop, dus wees er snel bij.