t/m 08-04-2018, De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam, 12:00 - 14:00 uur (za preview), 14:00 - 18:00 uur (za), 10:00 - 18:00 uur (zo), BNO-leden 50% korting: za 5 euro (preview: 12,50 euro), zo 2,50 euro, www.design-icons.nl

In het weekend na Pasen, 7 + 8 April, vindt de zesde editie plaats van Design Icons Amsterdam. 

Aanstaand Paasweekend is er natuurlijk voor te kiezen om, samen met de rest van Nederland, richting meubelboulevard te gaan. Wie een meer originele smaak heeft en oog voor design, wacht één weekend. Het weekend na Pasen, 7 + 8 April, vindt namelijk de zesde editie plaats van Design Icons Amsterdam.

In de Kromhouthal in Amsterdam Noord verzamelen zich dan zestig professionals uit binnen- en buitenland gespecialiseerd in vintage meubeldesign uit de na-oorlogse periode, beter bekend als 'mid-century'. Het is een unicum om zo'n groot aanbod vintage design onder een dak te hebben. In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, biedt het Design Icons weekend de mogelijkheid tot rondstruinen, proefzitten, in kastjes gluren en het persoonlijke praatje met de eigenaar die graag meer over zijn stukken vertelt.

Een divers aanbod wordt verwacht; Eames naast Mies van der Rohe, jaren '50 Pastoe kasten naast Scandinavische klassiekers. Iconen zijn te vinden naast meer gangbaar meubeldesign.

Voor wie hebberig wordt... Design Icons is gelukkig geen toonzaal. Alle stukken zijn te koop en meteen mee naar huis te nemen.

De ligging van De Kromhouthal aan de Noordelijke IJ oever geeft een prachtig uitzicht op de voorbijvarende schepen en het stadscentrum. De IJ-tunnel en de A10 zijn binnen enkele minuten te bereiken. Gratis parkeren in de directe omgeving. Leuker nog: neem vanaf het centraal station het gratis pontje en maak in een kwartier de leuke wandeling langs de IJ oever naar De Kromhouthal! 

Preview

Op de zaterdag gaat de beurs om 12:00 uur open voor de preview voor handelaren en verzamelaars die de eerste kans willen, terwijl de standhouders hun stands nog inrichten. Tickets zijn te koop aan de deur voor 25 euro (BNO-leden 12,50 euro). Gratis parkeren op terrein en directe omgeving.

Korting

BNO-leden krijgen 50% korting op alle verschillende toegangskaarten! Meld je als BNO-lid bij de entree onder vermelding van je lidmaatschapsnummer.

Alle entreeprijzen:
– preview 25 euro / 12,50 euro (BNO-leden)
– zaterdag 10 euro/ 5 euro (BNO-leden)
– zondag 5 euro/ 2,50 euro (BNO-leden)

Kijk voor meer informatie op de site.