14-03-2014, Hotel Theater Figi, Zeist, www.infographics.eu/

Zevende editie van jaarlijkse congres heeft als thema 'Visualizing Me'.

Het Infographics Congres 2014 gaat over 'Visualizing Me'. Oftewel, in iedere infographic zit wel een persoonlijke handtekening of component. Moderator van het congres is Petra Grijzen (presentator BNR). Het congres wordt geopend door Nicholas Felton (The Felton Reports), bekend om zijn gepersonaliseerde jaarverslagen met publicaties in the New York Times, Wall Street Journal en genomineerd als een van de vijftig meest invloedrijke designers in de Verenigde Staten. Andere sprekers zijn onder meer prof. Jack Medway (The Personal Data Nightmare), Yael de Haan (Every picture tells a story), Moritz Stefaner (Truth and beauty operator), Jelle Kamsma (Local Focus), Geert Rozinga (eindredacteur 'Nederland van Boven') en Frederik Ruys (datajournalist 'Nederland van Boven'). Tijdens het congres is ook een stand aanwezig van boekhandel Nijhof & Lee.

Workshop

Op 13 maart, de dag voor het Infographics Congres, is bij de BNO in Amsterdam een workshop te volgen van Nicholas Felton. De workshop is voor professionals in datavisualisatie of ontwerpers die meer willen weten over 'Processing' en 'information design'. De workshop is gericht op:
- het zoeken naar verhalen en isoleren van vragen
- het verbeteren van de verbinding en relevatie van data
- het visueel vertellen van een verhaal
- de waarde van verhalen die gebaseerd zijn op datavisualisatie
Voor de workshop heb je je eigen laptop nodig met daarop Adobe Illustrator en Processing; ervaring met het laatste is niet nodig maar wel handig. Ook heb je veel digitaal fotomateriaal nodig met 'exif-data', neem dit bijvoorbeeld mee op je digitale camera.

Vroegboekkorting

Tot en met 28 februari geldt voor het Infographics Congres een vroegboekkorting; BNO-leden betalen met deze korting 112,50 euro. De kosten voor de workshop bedragen 495 euro incl. btw, daarbij zit een toegangskaart tot het Infographics Congres inbegrepen, net als een editie van de Felton Report 2012.