t/m 29-09-2017, Boekenwinkel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15, Arnhem, 19:00 uur (inloop), 19:30 uur (aanvang), BNS- en BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro,

Een lezing over uitgeven als striptekenaar. Gratis toegang voor BNO-leden.

Je wil graag een stripboek uitgeven. Het verhaal is rond, elke scène misschien al uitgeschreven en wie weet ligt de strip zelfs al voltooid en wel op je bureau. Je mist nog maar één ding om elke (strip)boekwinkel van Nederland en België (of de wereld) te veroveren: EEN UITGEVER. 

Maar hoe kom je aan een uitgever? Stapt die op jou af, of moet jij hem benaderen? Wil hij een verhaal zien dat af is, of moet het nog aan het begin staan? Wat doen uitgevers eigenlijk voor hun tekenaars? Het zijn vragen die elke tekenaar met ambitie tot uitgeven zich weleens heeft afgevraagd. Ook tekenaars die al eens iets hebben uitgegeven, maar een nieuw of ander soort concept willen pitchen. 

In de lezing Tekenaar & Uitgever komen deze onderwerpen en vragen aan bod. De lezing wordt gegeven door uitgever Sigge Stegeman. Hij heeft jarenlang gewerkt als stripboekverkoper in de Noorman, schreef recensies en artikelen voor ZozoLala en bespreekt strips op siggestript.tumblr.com. Onlangs heeft hij uitgeverij Soul Food Comics overgenomen, die zich richt op veelal persoonlijke verhalen die mensen weten te raken, 

Doordat Sigge verschillende posities in de stripwereld heeft ingenomen brengt hij een interessant en divers perspectief met zich mee. Hij weet wat verkoopt en wat niet. Hij kan je vertellen wat hij zelf graag ziet, maar ook waar uitgevers in het algemeen naar op zoek zijn.

Om het perspectief van de stripmaker niet uit het oog te verliezen zal auteur Abe Borst aanwezig zijn om lastige vragen te stellen en stellingen op te werpen, voor zowel Sigge als het publiek. Daarnaast krijg je natuurlijk de kans om Sigge de oren van zijn hoofd te vragen. 

Een lezing nuttig voor alle striptekenaar met aspiraties tot uitgeven. Omdat je nog geen uitgever hebt, een nieuwe uitgever zoekt, of rondloopt met plannen voor iets bijzonders.

Aanmelden

Wil je de lezing bijwonen? Meld je dan aan door te mailen naar abeborst@gmail.com, met als onderwerp Tekenaar & Uitgever.