t/m 22-02-2018, Studio Founded, Wezenstraat 5, Arnhem, 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang), BNO-leden & studenten HAN-IPO: gratis, Studenten: 3 euro, normaal: 8 euro, www.o-p-a.nl , info@o-p-a.nl

Ideas & Things draait om de Visonair versus de Vakman.

Is design een mentaliteit of de samenkomst van medium, techniek en tools? Is een idee al geld waard in de wereld van patentpiraten en octrooijagers? Of geldt 'beter goed gejat dan slecht gemaakt'? En wat is de positie van speculatief ontwerp binnen deze twee uitersten? 

Sprekers

Virtuele werelden, geprint voedsel, levende steden en wilde robots. We worden zo omringd door technologie dat het onze 'next nature' wordt. Binnen het Next Nature Network onderzoekt ontwerper Hendrik-Jan Grievink door middel van speculatief ontwerp hoe we omgaan met het versmelten van technologie en natuur en we de factor menselijkheid niet uit het oog verliezen. 

Het werk van Mark Sturkenboom beweegt zich tussen design en kunst. In hoeverre zijn de verhalende objecten – esthetisch en conceptueel – nog toegepaste vormgeving? Is conversation piece een nieuwe functionaliteit? 

Advocaat Jan de Wrede is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht. Wanneer wordt een idee een ding dat je moet beschermen? En hoe doe je dat slim?