t/m 16-11-2017, Showroom Arnhem, Langstraat 20, Arnhem, 19.30 uur (inloop), 20.00 uur (aanvang), normaal: 5 euro, studenten en BNO-leden: gratis, www.o-p-a.nl , info@o-p-a.nl

The Dark Side is een avond over de schaduwzijde van digitale revoluties en evoluties.

Wat zijn de schaduwkanten van die ontwikkelingen nu iedereen een tv programma of custom product vanuit z'n slaapkamer kan maken, de meeste likes de waarheid zijn en je computer nieuw geld kan berekenen? The Dark Side is een avond over de schaduwzijde van digitale revoluties en evoluties.

Mediakunstenaar en digital creative Dries Depoorter focust zich op de rol die internet in de samenleving speelt en de gevolgen daarvan op gebied van privacy, (online) identiteit en surveillance.

Research based grafisch ontwerper Julia Janssen richt zich op digitale en alternatieve valutasystemen - zoals in het project Bank of Online Humanity waar iedereen een basisinkomen kan genereren door persoonlijke digitale informatie te verkopen.

Rejo Zenger - technisch burgerrechtenonderzoeker bij Bits of Freedom - houdt zich als bezig met de bescherming van vrijheid van meningsuiting, bewegingsvrijheid en privacy.