t/m 17-04-2018, RAI, Europaplein, Amsterdam, 10.00 - 18.00 uur, gratis (na registratie), www.puredigitalshow.com

Designpresentaties en paneldiscussies op hét digitale print event voor de creatieve industrie.

De brug tussen design en digitaal printen: de sleutel tot toekomstige innovatie en groei met digitaal printen, tijdens Pure Digital van 17 t/m 19 april in de RAI in Amsterdam.

Digitaal printen biedt designers ongekende vrijheid. Met digitaal printen kan een designer ideeën snel en op betaalbare wijze uitproberen. En creatieve vrijheid is de stimulans voor eindeloze en grenzeloze innovatie – een van de belangrijkste thema's van Pure Digital.

Met 50 GRATIS conferentiesessies en 50 deelnemende bedrijven kunnen bezoekers en standhouders zich geheel onderdompelen in een aanbod van creatieve visies, technische expertise en praktische toepassingen.

DESIGN AND CREATION

De openingsdag, dinsdag 17 april, kent een uitgebreid programma met presentaties en paneldiscussies rond de creatieve toepassing van digitaal drukwerk, en creatieve innovaties door samenwerking. Twee opvallende programma-onderdelen:

Uitdagingen voor digitale printers in boekontwerp
Renate Boere, Studio Renate Boere
15:30-16:30 uur

Veelbekroonde en conceptgedreven ontwerpstudio Renate Boere presenteert haar bijzondere boekontwerpen, en daagt digitale printers uit betere oplossingen te bieden dan offset printers om haar ontwerpen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Digitale Paletten voor in- en exterieurprojecten
Hil Driessen, Driessen + van Deijne
15:30-16:30 uur

Driessen + van Deijne heeft vestigingen in Amsterdam en Haren. De stijl van de ruimtelijke ontwerpstudio is uniek, en gaat gepaard met een onderscheidende visie op materiële innovatie en het vermogen om ruimtelijke extremen te overbruggen. Voor onderwijspark Ezinge, een project van Atelier PRO architecten, maakte de studio een ontwerp met digitaal geprinte, metershoge glasgevels: 'Het Baken van Ezinge'. Ook recent ontwierpen ze in samenwerking met DIMENSE de digitaal geprinte wandbekleding Autumn Birch, die dankzij de toevoeging van 3D-oppervlaktetexturen een tastbare diepte kreeg.

Bekijk hier het volledige sprekersprogramma ›

Klik hier voor meer informatie en aanmelden › 

Afbeelding: Autumn Birch (foto: Vijselaar en Sixma)

Pure Digital