t/m 25-11-2014, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam, 19:30 uur (inloop), 20:00 (aanvang), Entree €5, BNO-leden en studenten €3,

Romeo Delta en IMG LAB presenteren de Databaas. Wie van de sprekers is de échte Databaas van de avond?

Big data, small data. Infographics en datavisualisaties. Algoritmes. Megabytes, gigabytes, terrabytes, Tellen van een tot nul en terug. Secret lifes of plants. Data vertaalt naar mooie beelden. Wie is de Databaas van de avond? 

CLEVER ° FRANKE, opgericht in 2008, is een ontwerpbureau voor interactieve informatie-en data visualisaties, toepassingen en installaties die boeien, informeren en inspireren. Zij werken vanuit Utrecht voor toonaangevende nationale en internationale opdrachtgevers in een breed scala van sectoren. CLEVER ° FRANKE combineert sterke analytische en conceptuele vaardigheden met een holistische ontwerpbenadering dat in het recente verleden al resulteerde in prijswinnende producten en diensten.

Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Eén van de kerntaken van het PBL is het in beeld brengen van de actuele kwaliteit van milieu, natuur en ruimte. De PBL uitgave 'Nederland Verbeeld' won in 2013 de Infographics Jaarprijs, dit jaar publiceerden zij 'Bereikbaarheid Verbeeld'.

World Wilder Lab is opgezet door drie kunstenaars: Kasia Molga, Ivan Henriques en Erik Overmeire die dezelfde passie delen voor het milieu, de natuur, levende organismen en dit combineren met technologie, data en wetenschap. Sinds 2013 werken zij aan 'Organic Cinema', een visueel, filmisch verhaal verteld door de meest voorkomende planten, gecreëerd door een algoritmische weergave van real-time actie en data, met andere woorden waar 'praten planten over'?

Vizualism / Frédérik Ruys ontwikkelt als information designer en datajournalist 'infographics', is één van de oprichters van het Infographics Congres en samensteller van het boek 'Infographics in Nederland'. Frédérik won oa de Malofiej, de Infographic Jaarprijs 2009 en 2012 en werkte samen met Jasper Koning aan de datavisualisatie en interactieve kaarten voor het VPRO programma 'Nederland van Boven'.

Reserveren is niet mogelijk.