t/m 01-12-2017, Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam, https://www.thingscon.nl/

Op 30 november kun je weer naar ThingsCon, dé ontmoetingsplek voor de internationale IoT-makers en ontwerpers. BNO-leden krijgen 20% korting op de tickets.

Voor de vierde keer zullen ongeveer 350 bezoekers de laatste stand van technologie en methodes bespreken, met daarbij bijzondere aandacht voor het een respectvol en mensgericht Internet of Things. Van gadgets naar naar IoT producten die écht waarde toevoegen aan ons leven, en een ontwerppraktijk die rekening houdt met privacy en duurzaamheid. De ethiek van het IoT ontwerpproces is Iets dat steeds belangrijker wordt nu de verbonden wereld de standaard is geworden, en het aantal IoT produkten en diensten heel snel groeit.

Sprekers

Sprekers zijn onder andere: Scott Jenson van het Google's Physical Web Program, Jasmina Tešanovic die samen met Bruce Sterling Casa Jasmina runt in Turijn, IoT ondernemer Alexandra Deschamps-Sonsino (Designswarm) en onderzoeker en ontwerper Tobias Revell, Ugo Vallauri (The Restart Project), Iohanna Nicenboim (TU Delft), Nazli Cila (Digital Life Centre) en Bas van Abel (Fairphone).

Interactieve sessies

Daarnaast zijn er meer dan 25 interactieve sessies om uit te kiezen, van praktische workshops tot discussiebijeenkomsten met onderwerpen als Things as Citizens, Ethics for Designers, The city and the smart citizen, Design for AI in Things, Understanding Circular Design, Products as agents, The Battle of IoT Cards, Manufacturing IoT, Understanding GDPR for things, Democracy by design en veel meer. Ook zal de populaire ''Connectiklaas'' workshop plaatsvinden, waarbij deelnemers een Sinterklaassurprise bouwen met IoT technologie.

Klik hier voor het volledige programma.

Korting tickets BNO-leden

BNO-leden krijgen 20% korting op de tickets. Gebruik hiervoor bij aanmelding de volgende code: TCAMS17_BNO20. Klik hier om je te registreren.

ThingsCon Talents

Een bijzondere nieuwe toevoeging aan het programma is ThingsCon Talents. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam, TU Delft en Avans Hogeschool, biedt ThingsCon studenten met bijzondere IoT projecten en ontwerpen de kans om hun werk te tonen op 30 november. Daarnaast wordt er een challenge georganiseerd: studenten werken de hele dag aan een concept voor de hotelkamer van de toekomst. Ze ontwikkelen een concept, krijgen feedback van de ThingsCon Fellows en sprekers, en zetten een werkend prototype in elkaar. Aan het eind van de dag worden de eindresultaten gepresenteerd in de kamers van het Volkshotel, en in een spannende finale.