t/m 22-04-2018, Milaan, www.venturaprojects.com

Ventura Project verlaat na jaren de wijk Lambrate in Milaan en presenteert op een nieuwe locatie Ventura Future.

Jarenlang was Ventura Lambrate het platform waar bezoekers van de Salone del Mobile konden zien wat er zich afspeelde achter de muren van ontwerpscholen en waar jonge opkomende ontwerpers hun werk toonden. Ventura Projects, een initiatief en productie van het Nederlandse Organisation in Design, zet deze traditie nu voort met een nieuw initiatief op een nieuwe locatie: Ventura Future bij de FuturDome.

De expositie met werk van ruim tachtig ontwerpers is naast de FuturDome verdeeld over twee andere locaties, namelijk de Milanese galerie Loft en een voormalige scheikunde faculteit. Het geëxposeerde werk laat zien hoe waardevol samenwerkingen tussen ontwerpers en technologen en ingenieurs kunnen zijn en welke interessante visies op de toekomst dit kan opleveren.

Inspelend op het vraagstuk rond de betaalbaarheid en het op niveau houden van de gezondheidzorg selecteerde Ventura Future onder meer zeven ontwerpers die projecten presenteren over medische vooruitgang: Johan Viladrich, Nienke Helder, Gerjanne van Gink, Tamara Hoogeweegen, Alissa Rees, Rebekka Evita Strenk en Aurore Brard. Dit varieert van praktische oplossingen voor patiënten tot reflecties over gezondheid, welzijn en het menselijk leven. De presentatie, genaamd HH. A Dutch Design Vision about Health and Happiness, is met de steun van de Nederlandse ambassade in Italië tot stand gekomen.

Ben je tussen 17 en 22 april in Milaan? Download dan de plattegrond van Ventura Future. Lees hier meer over Ventura Centrale. Meer over de Salone del Mobile en de Milan Design Week vind je hier.

Beeld
Mingardo Rendez - Vous, ontwerp Mingardo, foto Matteo Imbriani
Credenza, ontwerp Patricia Urquiola en Federico Pepe, foto Fabrizio Annibali
Lotus, ontwerp Serena Confalonieri voor Mason Editions  

Ventura Future plattegrond