17-09-2014 - Een verslag van BNO Start Up (11 september 2014).

Bij BNO Start Up, een nieuw initiatief van de BNO, maken nieuwe BNO-leden kennis met de vereniging en collega’s uit het werkveld.

Kennismaking

Bestuurslid Laurens van Wieringen opende de middag met een korte intro-ronde. Hij was erg benieuwd naar wat de leden bezighoudt en waarom ze lid zijn geworden. Wat opviel was dat veel van de aanwezigen lid waren geworden vanwege BNO Advies, de zakelijke en juridische helpdesk van de BNO, hoewel een enkeling ook het 'contact met mede-ontwerpers' opgaf als reden.


"IK WIL 'T VUURTJE OPSTOKEN!"


"IK VERWACHT TE ZIEN HOE ANDERE
MENSEN HET DOEN EN EEN SPIEGEL
TE ZIEN VAN HOE IK HET DOE"


Netwerkkleed

Om de bezoekers van BNO Start Up kennis met elkaar te laten maken, werd er gebruik gemaakt van het Netwerkkleed. Het Netwerkkleed is ontworpen door Daphne van Mourik, ook een BNO-lid en aanwezig op Start Up. Door middel van een kaartspel met vragen kwamen de leden op een ontspannen manier met elkaar in contact. Aan de tafels kwamen de volgende zaken ter sprake:

  • De leden vonden het prettig om ervaringen te delen met de BNO en collega’s. Zij komen daar soms niet aan toe, omdat het werk alsmaar door gaat.
  • Dat de leden meer willen weten over de trends, bijvoorbeeld in kleurgebruik.
  • Er is behoefte aan informatie uitwisseling over andere sectoren in het bedrijfsleven en over nieuwe productietechnieken en materialen, om voorsprong te hebben op de concurrent.
  • Simpele vragen, zoals: hoe schrijf je een offerte? Sommigen hadden geen idee en waren blij te horen dat er op de website van de BNO veel documenten te downloaden zijn en je er altijd over kan bellen.
  • Hoe je harder kunt optreden tegen opdrachtgevers om te krijgen wat je vraagt in een offerte. In de loop van de jaren moet je het meestal zelf leren om niet te bescheiden te zijn. 
  • Hoe ervoor te zorgen dat je door opdrachtgevers wordt gevonden. Een lid wees op de BNO site, waarop diegene via zijn portfolio al twee opdrachten binnen had gehaald.

 

"MENSEN ONTMOETEN,
ERVARINGEN UITWISSELEN"


"HET NU EENS SERIEUS
WILLEN AANPAKKEN"

 

Na het netwerkkleed kon iedereen rustig de informatie op zich in laten werken, terwijl het eten werd aangeboden van Taste Before You Waste. Onder het eten en drinken werd verder genetwerkt en gepraat over het vak. Het onderling delen van ervaringen was daarom één van de beste resultaten van BNO Start Up #1.

Femke Glas (projectmanager BNO): “Wij hebben als BNO ook veel opgestoken van deze bijeenkomst. Het is goed om te horen waar leden hulp bij kunnen gebruiken en hopelijk weten ze nu wat wij voor ze kunnen betekenen. Ik hoop ook dat ze zich nu meer verbonden voelen met BNO en makkelijker contact zullen gaan leggen met ons.” 


Door Lesley Buur

Vereniging