07-10-2015 - Dude's design graduates kijken vooruit: in dit artikel illustrator (of regisseur) Bram Knol. 

Bram Knol is afgestudeerd als illustrator aan AKV St. Joost in Breda en houdt zich voornamelijk bezig met film, animatie en alles wat daarbij komt kijken. 'Mijn passie ligt bij het maken van gedetailleerde visualisaties waarbij sfeer een erg belangrijke rol speelt.' Een fascinatie voor oude ambachten en stromingen als de gotiek, barok en romantiek is duidelijk herkenbaar in zijn werk. Knol gelooft dat stijlelementen uit deze periodes kunnen worden ingepast in deze tijd en deed dat onder meer in de videoclip Semicircle van de band Wolfendale.

 

'IK ZOU GRAAG MIJN
EIGEN PROJECTEN BLIJVEN
ONTWIKKELEN'

 

Voor Semicircle heb je sets gebouwd en ben je aan de slag gegaan met rekwisieten. Je maakte bijvoorbeeld van houen stokjes meer dan twee meter hoge marionetten. Kortom je hebt het groots aangepakt. Is je volgende stop Hollywood?
'Hollywood is lange tijd mijn doel geweest, maar hier loop ik nu minder warm voor. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt aan veel verschillende soorten projecten waarbij ik allerlei rollen kon innemen (animator, illustrator, regisseur en art director) dit beviel mij erg goed en zou ik graag blijven doen. Dat gaat beter binnen een klein project dan binnen een grote Hollywood-productie.'

Wat zijn je toekomstplannen?
'Ik ben nu druk bezig met het opzetten van Studio Bram Knol. Hierbinnen focus ik me op het maken van commercials en videoclips. Daarnaast werk ik aan een aantal leuke projecten zoals albumhoezen en promo's. In de toekomst hoop ik als studio te werken voor interessante opdrachtgevers en zo samen indrukwekkende projecten neer te zetten, daarnaast zou ik ook graag mijn eigen projecten blijven ontwikkelen.'

Design: Bram Knol
Project: Semicircle
Opleiding: AKV St. Joost, Breda
Afdeling: Illustratie
www.bramknol.com

Het afstudeerwerk van Bram Knol werd geselecteerd voor de eerste eindexamenspecial van Dude, Dutch Designers Magazine. Een groot deel van de dertig design graduates is nog tot en met 11 oktober te zien op de Dude Expo in de galerie van Dog and Pony in Amsterdam. 

Dude