Elkaar het podium gunnen

Na een indrukwekkende bureaucarrière begon Jeroen van Laarhoven vier jaar geleden voor zichzelf. Hij vertelt hoe hij, door ruimte te krijgen en te leren, de specialist is geworden die hij nu is.

Na een indrukwekkende bureaucarrière is Jeroen van Laarhoven voor zichzelf begonnen. Met Studio JVL ontwerpt hij retail experiences en hospitality concepten met gevoel voor poëzie en oog voor details waarbij merkidentiteit en -beleving centraal staan. 

Jeroen is een echte teamplayer en regelmatig plugt hij samen met zijn netwerk voor een projectperiode in bij een ander bureau. 

Jeroen heeft geluk gehad vindt hij zelf: hij kreeg in dienst bij bureaus als Bear and Bunny, Uxus, Tjep en Hollandse Nieuwe, voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Door die ruimte te krijgen kon hij de specialist worden die hij nu is. In aanvulling hierop volgde Jeroen verschillende workshops en trainingen, vooral om zijn communicatieve en commerciële kennis aan te scherpen. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Jeroen van Laarhoven, Fotograaf: Leon Veer

Een echte eyeopener vond hij de cursus 'Neuro linguïstisch programmeren' (NLP). Niet alleen kreeg hij hierdoor inzicht in de relatie tussen taal en ontwerpen, hij ontwikkelde hierdoor ook een nieuwe visie op zijn relatie met anderen.

Tijdens je opleiding leer je vooral om je eigen werk te verdedigen. Hierdoor kom je al snel tegenover elkaar te staan. En dat terwijl het in de praktijk belangrijk is om naast je opdrachtgevers en andere creatieven binnen het team te kunnen staan. Om samen te onderzoeken wat de meest optimale oplossingen zijn die recht doen aan alle voorwaarden en belangen, ook de commerciële.

Ook de BNO-cursus 'Onderhandelen' die Jeroen volgde moet in dit licht worden gezien. “Hoe zorg je ervoor dat een onderhandelingstraject voor beide partijen winst oplevert, zonder dat je jezelf daarbij te kort doet? Empathie, erkennen wat de sterke kanten van iedereen zijn en elkaar de ruimte op het podium gunnen, dat is waar het om gaat. Vanuit die houding kun je als team alle grote uitdagingen aan.”

De BNO-cursus 'Onderhandelen' vindt plaats op 17 mei 2019. Klik hier als je geïnteresseerd bent in deelname.