Hoe is het met... Evita Bouwmeester?

Omdat ze na haar afstuderen vond dat ze verder moest groeien zocht Evita Bouwmeester een stageplek. Dat lukte. Ze mocht zes maanden stage lopen bij de Belgische ontwerper Rombaut in Parijs.

tekst door Viveka van de Vliet

Het klinkt als een droom: Evita kreeg veel vrijheid om een damesschoenencollectie te ontwerpen. En het beviel ook. Het komende half jaar blijft ze als freelancer werken voor zowel de ontwerper als voor BOTH, het bedrijf waar Rombaut hoofdontwerper van is. Tijdens de Paris Fashion Week – van 23 september tot 1 oktober – presenteren ze de eerste vrouwencollectie van 25 modellen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

In Nederland krijgt ze zo’n kans helaas niet zo gauw, met haar vooruitstrevende ontwerpen met experimentele hakken, weet Evita. In Parijs leerde ze veel andere ontwerpers kennen en mensen die geïnteresseerd zijn in haar kunstachtige werk. "We worden hier opgeleid om voor onszelf te beginnen, maar zelf ondernemen leren we niet", zegt de ontwerper. "Ik leer veel van werken voor een andere ontwerper en door iets te maken dat produceerbaar is, ook al heb je altijd de goedkeuring van de baas nodig."

In de toekomst ziet Evita zichzelf wel een eigen studio beginnen. Dan gaat ze haar exclusieve en luxe examencollectie weer oppakken. Daar kwamen lovende reacties op en er zit nog genoeg potentie in, is haar overtuiging.

Odoo CMS - een grote afbeelding
In de reeks Hoe is het met…? lees je hoe het enkele design graduates van de lichting 2018 verging. In onze Dude YA Special! – de eindexamenspecial die verschijnt op 12 oktober – vind je nog meer terugblikken en natuurlijk de dertig beste Dutch design graduates van 2019. Tijdens Dutch Design Week presenteert de nieuwste lichting design graduates zich met YA Present! UNDER CONSTRUCTION.