Positieve initiatieven

Nu de meeste mensen thuiszitten om besmetting met het coronavirus te voorkomen, ontstaan er allerlei positieve initiatieven.

Nu de meeste mensen thuiszitten om besmetting met het coronavirus te voorkomen, ontstaan er allerlei positieve initiatieven. Sommige puur ter vermaak, andere ter inspiratie of bedoeld om anderen of jezelf door moeilijke tijden te helpen. We verwachten steeds meer creatieve input en blijven werken aan een levendige lijst, maar hier de eerste tips:

Ter inspiratie

Playlist Design Indaba

Een absolute aanrader: het beste designcongres ter wereld heeft een quarantaine playlist samengesteld van gerenommeerde sprekers op Design Indaba: van Alice Rawsthorn tot Winy Maas.

"If you’re self-isolating or in quarantine, we’re here to help. Our Quarantine Playlist will get you through this difficult time with a strong dose of optimism and inspiration – and a reminder that the human spirit always triumphs. Let's overcome adversity together!"
 
 

IDFA

Op de site van IDFA kun je online gratis 300 documentaires bekijken. Dank IDFA!

Afgelaste kunst

Veel tentoonstellingen en exposities zijn afgelast. Mister Motley riep via social media musea, instellingen en kunstenaars op om beelden en informatie te sturen over alle programma’s die de komende weken niet door kunnen gaan. Deze inzendingen maakt Mister Motley online zichtbaar, zodat we toch een beetje bij blijven.

 
 

Tentoonstelling 'On Earth' in FOAM met o.a. Ice Cry Baby van Anouk Kruithof 

Foam Magazine

Bekijk vijftig edities van FOAM Magazine online.

Cursus product ontwerp

De TU Delft biedt een online cursus product ontwerpen aan.

Stay at Home Stedelijk

Ook het Stedelijk Museum wil een bijdrage leveren deze tijd door te komen. Via 'Stay at Home Stedelijk', is er elke dag om 16.00 uur een minidocumentaire of een video over de collectie. Daarnaast zijn er podcasts en audio tours op Facebook en YouTube. Als bonus is er wekelijks een live tour via Instagram.

FabUniversity

Altijd al meer willen leren over design thinking, UX, E-commerce, development of bijvoorbeeld customer journey mapping? Vanaf volgende week opent Fabrique de FabriqueUniversity. 

Helpende handen

What Design Can Do

What Design Can Do nodigt je uit om een creatief initiatief te delen dat je recentelijk heeft geïnspireerd 

Of nog sterker, ze nodigen je uit om je creatieve projecten en ideeën (nieuwe, lopende en/of oude) die betrekking hebben op, of gericht zijn op het bieden van oplossingen voor de corona-crisis, te delen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: grafische commentaren, projecten met een doel, citaten, interviews, video's en meer.

Stuur je projecten en ideeën naar: comms@whatdesigncando.com. Zij zullen ze publiceren en op grote schaal delen met hun community. 

Convince

Het bureau CNVNC biedt gratis hulp aan bij het maken van communicatiemateriaal dat bedoeld is om verspreiding van het virus te voorkomen.

Simpel en effectief

In Designweek een voorbeeld van hoe simpel ontworpen hand-outs nuttig zijn bij buurtinitiatieven om mensen te helpen.