#FAQ

Is het verplicht om gebruik te maken van algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn heel handig om in één keer verschillende, algemene zaken met je opdrachtgevers te regelen zonder daar steeds weer over te onderhandelen. Vergeet alleen niet dat ze van toepassing moeten worden verklaard.


Het is niet verplicht maar wel verstandig om gebruik te maken van algemene voorwaarden. Hierin regel je namelijk alle zaken die je niet expliciet in de offerte hebt opgenomen zoals betalingsregelingen, aansprakelijkheid en auteursrechtelijke afspraken.

Algemene voorwaarden zijn alleen geldig als ze worden meegestuurd met de offerte en van toepassing worden verklaard. Alleen een verwijzing in je offerte, op je briefpapier of via een link op je website is in principe onvoldoende.

De basisversie van de door ons opgestelde algemene voorwaarden is voor iedereen gratis te downloaden. Niet-leden vragen we iedere verwijzing naar de BNO te verwijderen. Als BNO-lid heb je toegang tot vertalingen, verschillende aanvullende voorwaarden en verkoopvoorwaarden en een uitgebreide toelichting (met gebruikswijze) per artikel.