#Nieuws

19.12.2023

BNO gesloten tussen kerst en nieuwjaar

We zijn tot en met 1 januari gesloten. We wensen je fijne feestdagen en een mooi en gezond 2024.


Beeld: Evolved | Ontwerp: Sanne Licht


Met het einde van het jaar in zicht, willen we je laten weten dat ons kantoor tot en met 1 januari gesloten is. We wensen je fijne feestdagen en een mooi en gezond 2024. We zijn er weer op 2 januari.


Stay tuned!

We houden je graag op de hoogte van alles wat er gebeurt in de designwereld. Wist je dat op onze website een uitgebreide selectie aan artikelen, interviews, podcasts en dossiers te vinden is die speciaal voor jullie is samengesteld? Lees inspirerende interviews over ondernemerservaringen en het creatieve proces, verken bijzondere designcases, luister naar boeiende podcasts met experts uit het vakgebied en verdiep je in onze dossiers vol waardevolle en vakinhoudelijke kennis. Veel lees- en luisterplezier, en stay tuned voor meer in 2024!




Evolved

Het afstudeerproject Evolved van Sanne Licht (ArtEZ University of the Arts) is opgenomen in Dd Yearbook ’23-­’24 in het hoofdstuk Design Graduates. Evolved is voortgekomen uit haar nieuwsgierigheid naar AI­technologieën, en onderzoekt of kunstmatige kunst de creativiteit van heden­daagse kunstenaars kan evenaren. Sanne Licht heeft de letter ‘S’ als vertrekpunt genomen voor haar onderzoek. Na diverse analoge experimenten met materialen zoals kaarsvet, lijm, ijs­ blokjes en planten, heeft ze voorstudies gemaakt met purschuim, die ze vervolgens heeft gedigitaliseerd. Hieruit zijn onverwachte interpretaties van lettervormen ontstaan, waarbij de technologie zich beweegt langs de grenzen van de herkenbare vorm.



Dd Yearbook ’23-’24

Afgelopen week verscheen Dd Yearbook ’23-’24, een overzichtswerk boordevol hoogtepunten uit het afgelopen designjaar én een vooruitblik naar de trends en thema’s in 2024. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designers als Studio Dumbar/DEPT®, Djenné Fila, Marcos Kueh en Karel Martens.

Ontwerp: studio de Ronners | Coverbeeld: Aleksandra Gaca