#Nieuws

03.06.2022

Ciao, Milano!

Nog een paar dagen en dan gaat Milan Design Week van start. We hebben enkele highlights op een rijtje gezet en wat tips als je zelf exposeert. Wij zijn ook aanwezig en komen graag bij je langs!


Foto: Supersalone | Fotograaf: Andrea Mariani

Highlights

De Salone del Mobile, nog steeds het commerciële hart van de week, viert haar zestigjarig jubileum in het congrescentrum Fiera Milano in de Milanese voorstad Rho. Naast de beurs zelf, vinden er gelijktijdig een reeks kleinschalige expo's plaats op verschillende locaties in Millaan onder de naam SaloneSatellite met meer dan 600 talentvolle jonge ontwerpers.

Foto: Salone del Mobile | Fotograaf: Diego Ravier

Certosa Initiative brengt kersverse talenten en gerespecteerde gevestigde merken samen in een postindustriële speeltuin van 10.000 m2 in Milaans snel opkomende Certosa District. Met werk van o.a. Sanne Schuurman met Envisions, Marjan Veltkamp, Lambert Kamps, VANTOT en Creative Chef Jasper Udink ten Cate.

Foto: Fields, Marjan Veltkamp / Fotograaf: Ilco Kemmere

Masterly - the Dutch in Milano toont de nieuwste collecties van meer dan honderd Nederlandse ontwerpers en bedrijven. Een compleet en gevarieerd designveld van architecten, meubel-, textiel-, bouw- en accessoirebedrijven, ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden, galeries en vakscholen voor design en interieur. Met werk van o.a. Claudy Jongstra, René Knip, 75B en Floris Schoonderbeek.

Foto: Masterly 2022 binnenplaats / Fotografie: Studio ZAZI

Design Academy Eindhoven (DAE) pakt uit met een speciale editie van de jaarlijkse Graduation Show met origineel afstudeerwerk uit haar 75-jarige bestaan. Verwacht een afwisselende verzameling van 150 buitengewone en in het oog springende projecten!

Foto: DSL Studio, Missed your Call at Via Vincenzo Monti 59, 2021

En dan is er nog Isola. Op 40 locaties meer dan 250 internationale ontwerpers en ontwerpstudio's, lokale galeries en workshops. Met werk van o.a. Jeroen van Veluw, rising talent Yvette Visser, Wisse Trooster en VANTOT in de expositie The Dutch Atelier.

Foto: Re-Editions muurlamp van Wisse Trooster, tentoongesteld in The Dutch Atelier in Isola | Fotografie: Muk van Lil

Tot slot: Alcova, waar design samensmelt met de natuur en de prachtige Inganni locatie weer tot leven wekt. Hier opkomende talenten en gevestigde namen. Zo presenteren o.a. Studio Makkink & Bey hier een mix van material-, collectible-, en social design.

Foto: Waterschool, Garden of Delight, Makkink & Bey | Fotograaf: Aad Hoogendoorn 


Tips & tricks

Hulp nodig met voorbereiding van jouw expositie of publieke presentatie? Bekijk hier onze checklist met nuttige tips & tricks.

Wil jij weten hoe je jezelf het beste kunnen presenteren? In dit artikel krijg je gouden tips van Michael Barnaart, VANTOT en Beatrice Waanders. 


Wij komen graag langs!

BNO’s nieuwe zakelijk adviseur Dunja Colman en projectmanager en MDW-kenner Dewi van de Klomp zijn aanwezig in Milaan om verslag te doen en om leden bij te staan.

Presenteer jij je werk in Milaan en/of wil je hen graag ontmoeten? Laat het dan weten! Stuur Dewi een e-mail via dewi@bno.nl, ze komen graag langs! 

Of kan je ter plekke zakelijk advies gebruiken? Stuur dan je vraag naar Dunja Colman via dunja@bno.nl. Ze proberen binnen 24 uur contact met je op te nemen.