#Nieuws

22.06.2022

De nieuwste wetswijzigingen

Zoals elk jaar gaan ook deze zomer weer een aantal wetswijzigingen voor ondernemers in. Wat betekenen deze veranderingen voor jouw bedrijf?


Foto: Markus Spiske (Unsplash)

Betalingstermijn grootbedrijf naar 30 dagen

Als kleine zelfstandige met een grote klant hoef je vanaf 1 juli minder lang op je geld te wachten. Vanaf dan worden grote bedrijven namelijk verplicht om rekeningen van kleine ondernemers binnen 30 dagen te betalen. Tot nu toe was dit 60 dagen. Als jij als zzper of mkb’ er grote klanten hebt – met meer dan 250 medewerkers of een omzet van minimaal €40 miljoen – dan is dit dus heel goed nieuws.

Tip: maak een onderverdeling van je klanten, informeer ze alvast over deze aankomende wijziging en vergeet het niet aan te passen op je facturen.


Btw op energie naar 9%

Verder gaat de btw op energie tot het einde van het jaar omlaag, van 21% naar 9%. Dit is uiteraard alleen relevant als je een eigen werkruimte hebt met een zakelijk energiecontract. De ingangsdatum is overigens nog niet definitief.


Afschermen bezoekadres Handelsregister

Een andere belangrijke verandering: het wordt mogelijk om, naast je woonadres, ook het bezoekadres van je bedrijf af te schermen in het Handelsregister. Dit kan in geval van een concrete dreiging, of als je door de aard van je werk meer dan gemiddeld risico loopt. Let op: de regeling geldt niet voor bv’s en nv’s. Overigens is het op dit moment bij de KvK al mogelijk om op verzoek je bezoekadres af te schermen, maar binnenkort is dit dus wettelijk geregeld.  


Online oprichten bv

Vanaf 1 augustus 2022 wordt het mogelijk om online een besloten vennootschap (bv) op te richten, door middel van beeldbellen en een digitale notariële akte. Je hoeft dan niet meer fysiek bij de notaris verschijnen, en dat is wel zo handig. Kijk op de website van de KvK voor meer informatie over hoe het precies in zijn werk gaat.


Wet betaald ouderschapsverlof

Ten slotte gaat vanaf 2 augustus de nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof (WBO) in. Dit houdt in dat het mogelijk wordt voor mensen in loondienst om 9 weken betaald ouderschapsverlof op te nemen in Nederland. Een werknemer moet het betaalde verlof wel in het eerste levensjaar van het kind opnemen. We zullen je binnenkort verder informeren, maar de toelichting op de website van de Rijksoverheid geeft alvast meer informatie wat dit betekent voor jou als je werkgever bent.


Vragen?

Voor vragen over deze aankomende wetswijzingen kun je als lid contact opnemen met onze zakelijke adviseur Dunja Colman via dunja@bno.nl.