#Nieuws

23.06.2022

Handelsmissie Olympische Spelen in Frankrijk

Ben je benieuwd naar jouw zakelijke kansen in de sportindustrie in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs? Meld je dan aan voor de fysieke handelsmissie van 27 t/m 29 september 2022.


Beeld: logo Olympische Spelen Parijs 2024

De Europese stad van de toekomst

Na precies 100 jaar keren de Olympische Spelen terug in Parijs. Van 26 juli t/m 11 augustus 2024 staat de stad in het teken van het grootste sportevenement ter wereld. Frankrijk presenteert Parijs in 2024 als een voorbeeld van de Europese stad van de toekomst. Een duurzame en sociaal inclusieve stad, voor iedereen toegankelijk en CO2-neutraal in 2050. De voorbereidingen om de meest duurzame spelen te organiseren zijn in volle gang.

Deze missie neemt je mee in de trends, de marktkansen en de aanbestedingen rondom de Olympische Spelen. Binnen het programma zijn er volop netwerkmogelijkheden met potentiële klanten, zakenpartners en publieke stakeholders. 


Waarom Parijs en Grand-Paris?

Maar liefst 80% van alle wedstrijdlocaties liggen binnen een straal van 10 kilometer rond het Olympisch en Paralympisch dorp. Het Olympische Dorp ligt op een kleine 7 kilometer ten noorden van het centrum van Parijs, in Seine-Saint-Denis. Ook ligt het op minder dan 2 kilometer van het Stade de France af. Zo'n 85% van alle atleten verblijft dus op minder dan 30 minuten van hun wedstrijdlocaties.

Op dit moment zijn alleen aanbestedingen gepubliceerd voor bepaalde Olympische centra en voor het materiaal voor de zeilevenementen in Marseille. Het grootste deel van alle aanbestedingen voor de trainings- en wedstrijdlocaties is nog niet gepubliceerd. Voor Nederland liggen er veel kansen om hierop aan te sluiten!


Voor wie?

Deze handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en organisaties die actief zijn in sportuitrusting, sportartikelen, sportinfrastructuur, sportevenementen, sportmarketing, en sport en digitalisering.

Daarnaast is de missie bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen en organisaties die de Franse markt willen verkennen of er zaken willen doen, die zakenpartners zoeken in Frankrijk en/of bestaande contacten willen onderhouden.


Aanmelden

Meld je aan voor deelname. Dit kan tot uiterlijk 29 juli 2022. Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 1 deelnemer per bedrijf). De voertaal is Engels.


Organisatie

Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.