#Nieuws

14.04.2022

Oops, een oproep...

Hoe zorgvuldig je ook bent, er kan weleens iets mis gaan. Wij zoeken ontwerpers die willen vertellen hoe zij ooit een fout hebben hersteld of er een positieve draai aan wisten te geven.


Het overkwam ons enkele jaren terug: een enorme misser op de allereerste pagina van ons magazine. Hoe handig de opvultekst 'lorum ipsum' ook is bij het ontwerpen, je vindt hem liever niet terug in het gedrukte eindresultaat.

We kozen ervoor om de fout niet te herstellen. De ontbrekende tekst konden we eenvoudig online zetten. Dus waarom zouden we extra tijd, geld, stroom, inkt, papier, benzine en meer spenderen aan een herdruk? Nee, het gaf ons juist de kans om onze lezers te wijzen op onze adviezen, richtlijnen en informatie over wat je kunt doen als zaken in de soep lopen.


Omarm de fout

Binnenkort verrassen we iedereen weer met een nieuwe editie van ons magazine. Het thema is chaos. En chaos kan het zijn als er iets mis gaat bij je werk. Maar er is altijd een oplossing. Accepteer de fout en gebruik je creativiteit om de situatie naar je hand te zetten.

We zoeken ontwerpers die met de billen bloot durven: druk- of weeffouten, misrekeningen, misbaksels of mislukte kleurexperimenten, overschreden foutmarges of verkeerde formaten, paniek tijdens die belangrijke pitch, misschien een onbedoeld maar gelukkig toeval...


Deel je verhaal

Wil jij jouw verhaal delen? Je creatieve spierballen tonen en laten zien hoe flexibel je bent onder druk? Stuur ons beeld van de fout, het herstelproces en het eindresultaat plus een mooi (studio)portret naar redactie@bno.nl en beantwoord daarbij kort deze vragen:

  • Wat ging er mis, en waarom?

  • Wat was je eerste reactie?

  • Hoe heb je de situatie aangepakt of de fout hersteld?

  • Heeft de situatie bijzondere gevolgen gehad, en welke?

  • Heeft de situatie je manier van werken of ontwerpen beïnvloed?

De redactie bekijkt alle reacties en beoordeelt welke cases geschikt zijn voor publicatie. Publicatie gebeurt in overleg met de inzender. Je kunt insturen tot uiterlijk vrijdag 29 april.