#Nieuws

10.03.2022

Oproep beeld: oorlog in Oekraïne

De Illustratie Ambassade en het European Illustrators Forum doen een gezamenlijke oproep om politieke tekeningen en cartoons over de oorlog in Oekraïne in te sturen.


Politieke tekeningen en cartoons zijn een beproefde manier om beleid op scherpe wijze aan de kaak te stellen. Zo roept ook het oorlogsgeweld in Oekraïne al veel visuele reacties op van politieke tekenaars en illustratoren.


Oproep

De Illustratie Ambassade en het European Illustrators Forum (EIF) doen een gezamenlijke oproep aan illustratoren, cartoonisten en ontwerpers om hun recente beelden, gemaakt naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne, in te sturen.

Het verzamelde werk wordt geprojecteerd als onderdeel van de expositie Politiek Getekend van de Illustratie Ambassade. De komende maand staat namelijk in het teken van de politieke tekening, met onder meer aandacht voor de Inktspotprijs en een live event tijdens de gemeenteraadverkiezingen. Daar zal illustrator TRIK met een team van Inktspot-cartoonisten live getekend verslag doen van het nieuws. De opbrengst van de avond zal worden gedoneerd aan Giro555.

Ook zal het werk gepubliceerd worden op het EIF-platform als gezamenlijk visueel statement van de Europese community van illustratoren, visuele journalisten en politieke tekenaars.

Cartoons: TRIK©