Beurs makers zonder ontwerpopleiding

Heb jij je zonder relevante ontwerpopleiding professioneel ontwikkeld als ontwerper en wil je graag een beurs aanvragen? Doe dan mee aan de Scout Nights van het Stimuleringsfonds.

Het Stimuleringsfonds organiseert op 6, 7, 8 en 9 april online Scout Nights voor de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Tijdens de Scout Nights krijgen makers die buiten de gebaande paden hun ontwerppraktijk opbouwden, de gelegenheid om hun werk voor een jury te pitchen en zo een aanvraag te doen voor de Regeling Talentontwikkeling.

 Odoo CMS - een grote afbeelding

Waarom deze Scout Nights?

Met de Regeling Talentontwikkeling stimuleert het Stimuleringsfonds een nieuwe generatie ontwerpers en makers bij het verder ontwikkelen en profileren van hun artistieke talent, professionele praktijk en ondernemerschap. Binnen deze regeling wordt gewerkt met verschillende selectierondes, namelijk een ronde voor makers en ontwerpers mét een relevant diploma en een ronde voor makers en ontwerpers die hierover níet beschikken maar wel relevante werkervaring hebben. De scout nights zijn specifiek bedoeld voor laatstgenoemden.

Zo stelt het fonds ontwerpers en makers met verschillende achtergronden in staat hun ontwerppraktijk verder artistiek te ontwikkelen en te professionaliseren. Voor 2021–2022 zijn er in totaal 50 beurzen van 25.000 euro beschikbaar.

Aanmelden

Wil je meedingen naar een mogelijkheid om je werk te pitchen tijdens een Scout Night, dien dan je portfolio (maximaal 15 pagina's) en je CV (maximaal 2 pagina's) in via de online aanvraagomgeving van het Stimuleringsfonds. De deadline is woensdag 24 februari 2021, 23:59 uur.