Call for entries virtuele DDW geopend

Dutch Design Week (DDW) 2020 gaat door! Meld je project voor 1 september aan.

Na uitgebreid overleg met de ontwerp community, belangrijke partners en relevante instanties, is het hoge woord eruit: Dutch Design Week (DDW) 2020 gaat door!

Ook dit jaar zal DDW in oktober een podium bieden aan ontwerptalent uit binnen- en buitenland, maar vanwege het coronavirus ligt daarbij de nadruk op een uitgebreid virtueel programma.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Sander Wassink op Sectie-C, DDW19, Fotograaf: Max Kneefel

Virtuele DDW

Om van het virtuele programma meer te maken dan enkel een digitale vertaling van de fysieke DDW, werkt de organisatie op dit moment aan sterke online formats  waaronder virtuele DDW talks, verschillende livestreams, video’s en meer.

Als goedgekeurde deelnemer kun je daarnaast als onderdeel van het online programma in een eigen digitale ruimte een virtuele 3D expositie inrichten.

Geen deelnamekosten

Deelname aan DDW20 is dit jaar, vanwege de coronacrisis, gratis. Voor andere deelnames zijn er aangepaste tarieven.

Hier kun je zien wat op jou van toepassing is. Twijfel je tot welke groep jij of jouw organisatie behoort, neem dan contact op met het programma team

Studio expo's

De Call for Entries heeft alleen betrekking tot het virtuele DDW-programma. Naast het virtuele programma, wordt er ook gewerkt aan een compacte ‘live’ DDW in de vorm van vooraf geplande bezoeken aan studio expo’s in Eindhoven.

De protocollen voor dit live programma worden op dit moment in samenwerking met de Veiligheidsregio nog uitgewerkt.

DDW20 programma preview 

Op 1 september komt de preview van het DDW20 programma online. Zorg ervoor dat je jouw project voor die tijd hebt aangemeld en dat jouw event page op 1 september direct online staat als onderdeel van het DDW20 programma. Op die manier ben je al op tijd goed te vinden voor pers, professionals en digitale bezoekers!