Cube design museum gaat sluiten

Het Cube design museum in Kerkrade zal in januari 2021 haar deuren moeten sluiten. De provincie Limburg heeft haar subsidie ingetrokken.

Stichting Museumplein Limburg, verantwoordelijk voor de drie culturele instellingen – Cube design museum, Columbus earth center, en Continium discovery center – zet haar activiteiten vanaf 2021 voort in een nieuwe opzet die de werktitel 'Continium XL' draagt.

"Ongelooflijk jammer dat we Cube moeten gaan missen als opzichzelfstaand designmuseum. Ze vertaalden hun heldere visie op het ontwerpvak in stuk voor stuk relevante en verrassende tentoonstellingen en activiteiten."
- Madeleine van Lennep, directeur BNO

Voor de BNO komt de sluiting als een verrassing. Madeleine van Lennep, directeur BNO: "Ongelooflijk jammer dat we Cube moeten gaan missen als opzichzelfstaand designmuseum. Ze vertaalden hun heldere visie op het ontwerpvak in stuk voor stuk relevante en verrassende tentoonstellingen en activiteiten. Wat een trackrecord, en dat ook nog eens met een lean & mean team. We hebben ze met bewondering gevolgd en met veel plezier samengewerkt."

De koerswijziging betekent dat de thema’s aarde, ontwerpen, wetenschap en techniek straks in één museum voor één publiek samenkomen. Daarbij worden de huidige activiteiten van Cube design museum in Kerkrade beëindigd en sluit het Spark tech lab te Weert na 2020 haar deuren. De activiteiten van Columbus earth center worden geïntegreerd in het aanbod van het nieuwe Continium XL.