Deadline Dutch Design Awards verlengd

DDA heeft de call for entries verlengd tot 25 mei en zal dit jaar eenmalig geen inschrijfkosten rekenen.

De Dutch Design Awards zullen, ondanks het coronavirus, dit jaar gewoon plaatsvinden.

DDW is ervan overtuigd dat creativiteit juist nu van extra groot belang is voor de samenleving, o.a. voor het helpen ontwikkelen van een nieuw perspectief en een goede positionering voor het ontwerpveld. Een prijs met aandacht voor de impact van creatief vermogen, kan bijdragen aan die positionering.

De processen en doorlooptijden zullen op de situatie worden aangepast en eventuele financiële drempels zijn voor ontwerpers weggenomen. Reeds aangemelde projecten zullen voor dit jaar ook geen factuur ontvangen.

Award night verplaatst

Omdat het tot 1 juni niet mogelijk is om evenementen (waaronder de commissiedagen) te laten plaatsvinden, zal de feestelijke Award Night dit jaar plaatsvinden tijdens Dutch Design Week, in plaats van in de zomer.  

Categorieën en criteria

Deelnemen kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en kun je je als opdrachtgever aanmelden voor de Best Commissioning Award.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Commissies van onafhankelijke experts selecteren op basis van de open inschrijving en gescout werk drie genomineerden per categorie. Een achtkoppige jury selecteert vervolgens in elke categorie de winnaar. Zij kijkt daarbij hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. De commissies en jury hanteren de volgende overkoepelende criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.