Deadline Gerard Unger Scholarship

Ben jij een getalenteerde letterontwerper? Dien dan voor 31 maart een aanvraag in bij het Gerard Unger Scholarship, een initiatief dat getalenteerde letterontwerpers ondersteunt in hun loopbaan.

Gerard Unger stemde voor zijn overlijden in met het hernoemen van het 'Typeface Publishing Incentive Programme' in het 'Gerard Unger Scholarship'. Dit programma is een initiatief van TypeTogether, een van de grote typefoundries in de wereld. 

Het jaarprogramma voorziet in de begeleiding van tenminste één geselecteerd lettertype-ontwerp project. Het doel is om bijzondere projecten, die tijdens een studie zijn gestart, te voltooien en zo snel mogelijk na afloop van de studie commercieel te publiceren.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto door Jo de Baerdemaeker

Wat krijg je?

De ontwerper wiens project is geselecteerd, krijgt feedback op zijn / haar ontwerp en wordt door het hele TypeTogether-team ondersteund bij het commerciële traject. Daarnaast krijg je na je afstuderen een geldbedrag om verder te kunnen werken aan je lettertype.

Het publicatiecontract is zeer gunstig. Het royaltypercentage is 50% en je kunt, als je wilt, direct opzeggen. Ook de rechten van het font blijven altijd in jouw handen.

Wie kan er meedoen?

Elke student die is ingeschreven voor een postacademische cursus lettertypeontwerp in het academiejaar 2017-2018 of 2018-2019. 

Belangrijke data

Alle projecten die vóór 31 maart 2019 zijn ontvangen, worden beoordeeld. Minstens één winnaar wordt geselecteerd en aangekondigd vóór 1 mei 2019.