Deadline Gerard Unger Scholarship

Ben jij een getalenteerde letterontwerper? Dien dan voor 15 juni een aanvraag in bij het Gerard Unger Scholarship.

Gerard Unger stemde voor zijn overlijden in met het hernoemen van het 'Typeface Publishing Incentive Programme' in het 'Gerard Unger Scholarship'. Dit programma is een initiatief van TypeTogether, een van de grote typefoundries in de wereld. 

Het jaarprogramma voorziet in de begeleiding van tenminste één geselecteerd lettertype-ontwerp project. Het doel is om bijzondere projecten, die tijdens een studie zijn gestart, te voltooien en zo snel mogelijk na afloop van de studie commercieel te publiceren.

Odoo CMS - een grote afbeelding

foto: Gerard Unger, fotograaf: Maurice Boyer

Wat krijg je?

De ontwerper wiens project is geselecteerd, krijgt feedback op zijn / haar ontwerp en wordt door het hele TypeTogether-team ondersteund bij het commerciële traject. Daarnaast krijg je na je afstuderen een geldbedrag om verder te kunnen werken aan je lettertype.

Het publicatiecontract is zeer gunstig. Het royalty-percentage is 50% en je kunt, als je wilt, direct opzeggen. Ook de rechten van het font blijven altijd in jouw handen.

Wie kan er meedoen?

Elke huidige of afgestudeerde student die in de afgelopen twee jaar (2018-2020) een lettertype heeft ontwikkeld in een postacademische cursus lettertypeontwerp. 

Belangrijke data

Alle projecten die vóór 15 juni 2020 zijn ontvangen, worden beoordeeld. Minstens één winnaar wordt geselecteerd en aangekondigd vóór 1 augustus 2020.