Design Challenge (Re)Design Death

Who wants to live forever? Ontwerp jij een conversation piece dat bezoekers van het Cube Design Museum aan het denken zet over wat het betekent om eeuwig te leven?

Vooruitlopend op de expositie (Re)design Death organiseert Cube design museum een design challenge. In de expositie toont Cube 40 Nederlandse en internationale designprojecten met betrekking tot de dood en de rituelen daaromheen. Cube stelt design tentoon dat bijdraagt aan hoe de mens omgaat met het stervensritueel en wil op deze manier het taboe rondom de dood bespreekbaar maken.

Wil jij eeuwig leven?

Het eeuwig leven is al decennia lang een fascinatie van de mens. Maar wat is de daadwerkelijke impact van eeuwig leven? Met welke dillema’s is deze wensdroom omgeven? 

Volgens diverse wetenschappers zal het mogelijk worden dat de mens eeuwig voortleeft. Drie mogelijke scenario’s waarop dit realiteit kan worden zijn: het ‘genezen’ van ouderdom, het vervangen en verversen van ‘onderdelen’, je bewustzijn opslaan op een machine.

In deze challenge ga je een conversation piece over het eeuwig leven ontwerpen. Dat kan een nieuw ontwerp zijn of een substantiële verdieping of uitbreiding van een bestaand ontwerp. Uit de inzendingen worden tien ontwerpers geselecteerd die in de Cube design labs hun idee verder mogen uitwerken tot een concept. Vervolgens krijgen drie van deze ontwerpers de kans om hun
Foto: Digital Shaman project door Etsuko Ichihara / Fotograaf: Yves Krier

concept uit te werken tot een fysiek product, onder begeleiding van Mark Sturkenboom, o.a. bekend van het spraakmakende werk 21 Grams. De drie conversation pieces gaan deel uitmaken van de lopende expositie (Re)design Death.

Hoe doe je mee?

Stuur vóór 8 december 2019 je portfolio, een korte omschrijving van je voorstel en motivering naar: info@cubedesignmuseum.nl.