Future Food Design Awards

Doe mee met de internationale stimuleringsprijs voor vernieuwend en disruptief food design. De deadline voor inzenden is 12 augustus.

De FFDA is op zoek naar uitdagende ontwerpen met een vernieuwende kijk op voedsel. Concepten kunnen variëren van het ontwikkelen van een nieuwe eetcultuur tot het veranderen van de voedselketen. Vraagstukken als landbeheer, het gebruik van zoetwatervoorraden, de invloed van de landbouw op het klimaat en het gebruik van schaarse grondstoffen zijn kwesties die wereldwijd spelen en die allemaal verband houden met voedselzekerheid.

Andere mogelijke thema's zijn hedendaagse tafelgebruiken, migratie, technologie en eetgewoonten. De FFDA daagt ontwerpers uit om hun visie te geven op de toekomst van ons voedsel en zo alle mensen een spiegel voor te houden over hun voedselconsumptie.


Odoo CMS - een grote afbeelding

Inzenden en deadline

De inzendtermijn loopt tot 12 augustus. Kijk voor specifieke instructies naar de website.

Jury, prijzen en uitreiking

De jury (deze wordt binnenkort bekendgemaakt) selecteert uit alle inzendingen drie genomineerden, die in aanmerking komen voor de publieksprijs van 2.500 euro en één hoofdprijswinnaar, die naar huis gaat met de juryprijs van 5.000 euro.

De winnaars van de juryprijs en de publieksprijs worden bekend gemaakt tijdens de FFDA-prijsuitreiking tijdens de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven.