Graphic Novel rondom Haarlem 775 jaar stad verschenen

Tien tekenaars en vijf schrijvers creëerden, ter ere van de 775ste verjaardag van de Spaarnestad, de graphic novel 'H-lem'. De publicatie is nu verkrijgbaar.

Eind 2020 sloten Tien tekenaars en vijf schrijvers zich een weekend lang op in het oude Slachthuis, samen met stadsarcheoloog Anja van Zalinge en de organisatoren van Stichting Doe Het Niet Zelf.

Deze creatieve snelkookpan leidde tot de graphic novel ‘H-lem’. Het eerste exemplaar zou worden aangeboden aan burgemeester Jos Wienen, maar door de lockdown is dat uitgesteld. De organisatie besluit dat het boek tóch uitgegeven wordt en dat er later wordt gezocht naar een passend moment om dit verjaardagscadeau officieel aan de stad aan te bieden.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Tekenaars aan het werk tijdens het Graphic Novel Weekend/ Fotograaf: Doe Het Niet Zelf

H-lem

Het fictie-verhaal gaat over de Haarlemse vastgoedontwikkelaar Wibo van Heggen en zijn assistente Kenau Hasselaar, die een slaatje proberen te slaan uit het feit dat er woningschaarste heerst en veel rijke Amsterdammers de markt verstoren door de huizenprijzen op te drijven.

Ze stellen voor om de centraal gelegen Bavokerk te verbouwen. Door mysterieuze krachten die in de loop der eeuwen zijn opgebouwd in (en onder) de kerk, loopt hun plan anders dan gedacht.
Foto: Graphic Novel H-lem

Info & bestellen

Prijs: 10 euro
Uitgever: Stichting Doe Het Niet Zelf
ISBN: 9789083123103
Partners & Sponsors: Pictoright, Stichting Viering Stadsrechten Haarlem, Gemeente Haarlem, Stripdagen Haarlem, Het Slachthuisterrein Haarlem, Zone5300, Muijs Kantoorartikelen & BNO.