I <3 women winnaar Student Service Design Challenge

De jury koos unaniem voor I <3 women, een multicultureel studententeam van de University of the Arts London, als winnaar.

Dit jaar deden meer dan 35 student design teams van meer dan 15 academies en universiteiten mee aan de Student Service Design Challenge, waaronder: Academie voor Schone Kunsten Katowice, Design Academy Eindhoven, Universiteit van Lissabon, Glasgow School of Arts, IE University Madrid, Köln International School of Design, TU Delft, ELISAVA, Universiteit van Siena, Umeå Institute of Design, Yrgo - City of Gothenburg Education en Polytechnic University Milan.

De challenge van deze editie: Hoe kunnen we de gezondheid van het hart van mensen in Europa die 'onzichtbaar' zijn, verwaarloosd, ondergewaardeerd, vergeten of over het hoofd gezien worden, verbeteren?

Winnaars 2020

De jury kende unaniem goud toe aan I <3 women (University of Arts London). Het team ontwikkelde 'Women To Heart' een online-dienst die vrouwen helpt om sneller symptomen te herkennen en te communiceren via metaforen, in plaats van de traditionele pijnschaal.  

Odoo CMS - een grote afbeelding

De jury kende de Zilveren prijs toe aan het team No Pressure (Aalto University Finland) voor 'RO+ -' een dienst om de ziekte van de Roma te verlichten.

Brons werd toegekend aan het team London Arts 1 (University of the Arts London) voor 'Heartsease', een dienst die de communicatie tussen oudere patiënten en medisch personeel verbetert.

Organisatie

De Student Service Design Challenge wordt georganiseerd door Philips en Service Design Days in samenwerking met IBM en de Ellen MacArthur Foundation.