Ins & Outs

Kort nieuws uit de creatieve community. Hema kiest voor Total Design, Hella Jongerius start Atelier Feldwerk, Maarten Witte Algemeen Directeur bij FLEX/design.

HEMA kiest na pitch voor Total Design

Foto: logo HEMA
4 mei - HEMA is ervan overtuigd dat zij als iconisch merk voortdurend haar visuele identiteit dient te bewaken en aan te scherpen waar nodig. Zo blijf het merk zichtbaar en passend bij de klant van vandaag en morgen. Daarom is aan de huidige agency pool van HEMA, nu ook Total Design toegevoegd. De opdracht is om de huisstijl te borgen en verder door te ontwikkelen.

Hugo van den Bos (Strategy Director Branding Total Design): "We hebben ooit aan de basis gestaan van de huidige huisstijl en zijn ontzettend blij dat HEMA opnieuw voor ons heeft gekozen. In essentie staat de huisstijl nog steeds, maar door de tijd heeft die zich natuurlijk doorontwikkeld en is de samenhang hier en daar verloren gegaan. Het is onze taak om samen met de afdeling Brand Strategy de regierol te nemen en er met alle partijen voor te zorgen dat straks alles weer maximaal bij elkaar gaat optellen. Dat gaat HEMA enorm helpen bij de realisatie van haar positionering."  

Hella Jongerius werkt aan Arnhems atelier

Een nieuw initiatief in Nederland, in de bossen van Arnhem. Hier gaat Jongerius midden in een culturele enclave een gebouw renoveren tot residency voor designers en kunstenaars: Atelier Feldwerk. Het wordt een plek voor onderzoek en studie. Naast Berlijn zal de ontwerper hier ook een eigen atelier vestigen. "Ik voel me verantwoordelijk. Wat ik weet, kan en heb gedaan wil ik overdragen door me op deze manier in te zetten voor de nieuwe generatie", zegt ze.
Foto: Hella Jongerius, Fotograaf: Nick Ballón (Maharam)

FLEX/design versterkt zich met Maarten Witte als Algemeen Directeur 

Foto: Maarten Witte en Jeroen Verbrugge
22 april - Maarten versterkt FLEX/design met een brede ervaring in innovatie bij toonaangevende merken als Bugaboo, Heineken en Fokker. Belangrijke skills: product development, industrialisatie, productie, sourcing en distributie van consumenten- en industriële producten.

Zijn ervaring met Private Equity, alternatieve financiering van innovatietrajecten en het introduceren van nieuwe businessmodellen zijn voor FLEX een plus. Jeroen concentreert zich als 'Creative Founder' nu volledig op het commercieel en creatief management. 

Samen zorgen zij voor een verdere groei van FLEX/design. Voor opdrachtgevers dus geen verandering van creatieve koers, maar 'versterken wat sterk is', namelijk innovatie succesvol op de markt brengen. 

Ellen Schindler benoemd tot lid Raad voor Cultuur


16 april - Ellen Schindler is benoemd tot lid van de Raad voor Cultuur. Per 1 mei neemt de partner en algemeen directeur van De Zwarte Hond zitting in het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media. Haar benoeming geldt voor een periode van vier jaar.
Foto: Ellen Schindler / Fotograaf: Chantal Elisabeth Ariëns