Ins & Outs

Kort nieuws uit de creatieve community. Met o.a. Rob Parry erelid Haagse Kunstkring, winnaars D&DA Awards, nieuwe BEDA-voorzitters, Dieline Award voor Snow Donuts en twee ENYA's voor KDJ.

Rob Parry erelid Haagse Kunstkring

Afbeelding: Rob Parry / Fotograaf: Maarten van Noort
30 mei - Ontwerper Rob Parry (95) is afgelopen zondag benoemd tot erelid van de Haagse Kunstkring. 
Parry ontwierp o.a. de bekende grijs-rode PTT-brievenbus. Zijn portret door Pien Hazenberg wordt nu opgenomen in haar Gouden Boeken.

D&AD Awards 2021

30 mei - De winnaars van de de prestigieuze Britse D&AD (Design and Art Direction) Awards zijn bekend. Van de Nederlandse inzendingen gingen er zeven houten potloden naar o.a. The Stone Twins, Silo en Studio Dumbar. Mediamonks won één grafieten potlood. 
Het bureau Superunion (voorheen VBAT) sleepte maar liefst zeven houten potloden en één zwart potlood in de wacht en stond zes keer op de shortlist.
Afbeelding: de potloden van de D&AD Awards

Nieuwe voorzitter en vicevoorzitter BEDA 

Foto: Isabelle Vérilhac (links) en Christina Melander
28 mei - Tijdens de algemene vergadering verwelkomde BEDA haar nieuwe voorzitter Isabelle Vérilhac, hoofd internationale zaken en innovatie bij Cité du design, Saint Etienne. Christina Melander van het Danish Design Centre werd unaniem verkozen tot nieuwe vicevoorzitter. 

Snow Donuts wint Dieline Award

28 mei - Snow Donuts is met de verpakking van Wonky-groentedip erkend met een bronzen Dieline Award in de categorie Fruits & Vegetables. Het design bureau was één van de 1800 wereldwijde inzendingen die deelnam aan de prestigieuze designwedstrijd.
Afbeelding: Wonky groentedip

Twee Emya's voor Kossmanndejong

Kossmanndejong (KDJ) heeft twee European Museum of the Year Awards (EMYA) in de wacht gesleept. Het Zwitserse Stapferhaus won de EMYA 2020 en het vernieuwde Naturalis kreeg de EMYA 2021. 
Voor het Stapferhaus adviseerde KDJ bij het ontwerp en de ontwikkeling van het nieuwe museumgebouw. 
Foto: Naturalis Biodiversity Center / Fotograaf: Mike Bink

Voor het totaal vernieuwde Naturalis ontwierp KDJ twee van de negen vaste tentoonstellingen: de grote introductietentoonstelling 'Leven' op de begane grond en een thematische tentoonstelling 'de Dood' op de bovenste verdieping.