Ins & Outs

Kort nieuws uit de creatieve community. Met o.a. Inclusiviteit Toolkit Mijksenaar erkend als SEGD Vanguard, Studio Piraat breidt managementteam uit, Judith Boon versterkt directie Ontwerpwerk en Westerveld en Onck starten Onck West.

Inclusiviteit Toolkit Mijksenaar erkend als SEGD Vanguard

Foto:  Anna de Jonge and Carla Ramírez Sosa
27 juli - Mijksenaars Anna de Jonge en Carla Ramírez Sosa's werk aan de ontwikkeling van het Whitepaper Beyond the Binary en de Wayfinding Design Toolkit voor inclusieve toiletten, is onlangs onderscheiden met een SEGD Vanguard. 

De SEGD Vanguards erkennen, versterken en vieren de ontwerpers en praktijkmensen die op dit moment een echt verschil maken.

Studio Piraat breidt managementteam uit

22 juli - Het managementteam van Studio Piraat wordt versterkt met de toetreding van Dion van der Spek en Sean Nelissen. Zij voegen zich bij de huidige partners Jasper de Vink en Fabian Meijer. Dion is een merkenbouwer pur sang. Hij richt zich als Strategy Director samen met het team op de ontwikkeling en activering van merken.
Afbeelding: Dion van der Spek en Sean Nelissen

Sean ademt branding. Als Creative Director richt hij zich op het proces van de creatieve vertaling van de merkstrategie tot de volledige beleving van het merk.

Designtree verder als Studio Dorien Franken 

20 juli - Na meer dan 15 jaar Designtree gaat Dorien Franken verder onder haar eigen naam: Studio Dorien Franken. De ontwerper, consultant en digitale uitgever legt zich toe op opdrachtgevers die zich inzetten voor verandering.

Dorien startte Designtree in 2005 en werkte voor opdrachtgevers als Greenpeace, AVROTROS en Nationale Nederlanden. Ook lanceerde ze het digitale platform The Folks of Amsterdam, een co-creatie met fotograaf Jerome de Lint en de Britse schrijver Siji Jabbar, waar persoonlijke verhalen van Amsterdamse creatieve ondernemers gedeeld werden.

Na deze ervaringen en successen wil Dorien zich volledig richten op de groei van organisaties met een missie, om bij te dragen aan positieve verandering.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Dorien Franken / Fotograaf: Jerome de Lint

Judith Boon versterkt directie Ontwerpwerk 

14 juli - Judith Boon is per 1 juli toegetreden als partner van Ontwerpwerk. Hiermee heeft Judith als strategy director samen met Ronald Borremans (creative director/founder), Emil Heijkants (digital director) en Bart Leupen (managing director) de leiding over het bureau. Vanuit haar rol als director, leidt Judith het team strategie. 
Afbeelding: directie Ontwerpwerk

Westerveld en Onck starten Onck West

Foto: Wim Westerveld en Lizzy Onck / Fotograaf: Thomas Swinkels
25 juni - Wim Westerveld en Lizzy Onck starten studio Onck West: een multidisciplinair, multigenerationeel Nederlands ontwerpduo gevestigd in Berlijn. 
Voor de oprichting werkten ze al enige tijd samen aan een aantal projecten.