Ins & Outs

Kort nieuws uit de creatieve community. Studio Thonik wint BNA Beste Gebouw Award, Smidswater, Online Marketeers en Employity verder als Think Yellow en Overtreders W en Kossmanndejong in team Floriadepaviljoen Amsterdam.

Studio Thonik wint BNA Beste Gebouw Award 2021

Foto: Studio Thonik
17 sept - De Branchevereniging Nederlandse Architecten heeft de door ontwerpbureau Thonik zelf ontworpen en ontwikkelde studio uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Icoon en Identiteit' in de Beste Gebouw van 2021 competitie.

Het gebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam is een ontwerp van Thonik's mede oprichter Thomas Widdershoven in samenwerking met Arjan van Ruyven (MMX Architecten).


Thomas Widdershoven: "Wij geloven dat de diversiteit en kwaliteit in de stad groeit als creatieven hun eigen werkplek ontwikkelen. Daarom zijn we zo trots op deze prijs. Het bewijst dat deze vorm van stadsontwikkeling werkt."

Smidswater, Online Marketeers en Employity gaan verder als Think Yellow

7 sept - Creative agency Smidswater, dat al ruim vijftig jaar vanuit Den Haag actief is, fuseert met de Bredase bureaus Online Marketeers en Employity. Samen gaan ze verder onder de naam Think Yellow. Daarmee is Nederland een full service marketing agency rijker. Met ruim 50 medewerkers behoort Think Yellow tot de grote zelfstandige bureaus.
Afbeelding: Think Yellow

Vijf jaar geleden namen Smidswater en Employity het initiatief om een nieuw online marketingbureau te starten: Online Marketeers. En met veel succes. Tot twee keer behoorden ze als FD Gazelle tot de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. Directeuren Tijs van den Nieuwendijk en Stoffel Geerards kijken dan ook tevreden terug op die stap.

Overtreders W en Kossmanndejong in team Floriadepaviljoen Amsterdam 

3 sept - Overtreders W, Kossmanndejong, de Onkruidenier en tuinontwerper Joost Emmerik ontwerpen samen het paviljoen 'The Voice of Urban Nature' voor de gemeenten Almere en Amsterdam op de Floriade Expo 2022. Het paviljoen, tuin en tentoonstelling zijn ontworpen als één geïntegreerde ruimtelijke en gelaagde vertelling. gisteravond tekenden beide gemeentes en het onterpteam voor de inzending.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: The Voice of Urban Nature