Inschrijven UBO-register

Heb jij meer dan 25% van de aandelen in een BV of meer dan 25% direct of indirect eigendomsbelang in een VOF of Maatschap? Dan moet je je inschrijven in UBO- register.

Heb jij meer dan 25% van de aandelen in een BV of heb je meer dan 25% direct of indirect eigendomsbelang in een VOF of Maatschap? Dan moet je je inschrijven in het Ultimate Beneficial Owner (UBO)- register. Eenmanszaken hoeven zich niet in te schrijven.

Het UBO-register houdt bij wie verantwoordelijk is voor organisaties in Nederland. Met het register ontstaat er meer transparantie dat witwaspraktijken en ongure financiering tegen gaat. Elk EU-land moet een UBO-register bijhouden. In Nederland is het beheer van het UBO-register belegd bij de KVK.

Je ontvangt binnenkort een brief van de KVK met het verzoek om je in te schrijven. Het inschrijven van de UBO’s is kosteloos.

Ben je lid van de BNO en heb je aanvullende vragen of vragen van andere zakelijke of juridische aard? Neem dan contact op met BNO Advies via zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl.