Inschrijvingen HEMA Foundation Accelerator geopend

Schrijf je voor 1 april in voor dit training- en coaching programma en maak een positieve impact op deze wereld.

HEMA Foundation gelooft dat design een enorme potentie heeft bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. Daarom start in mei de tweede HEMA Foundation Accelerator. Een opleidings- en coachingsprogramma van negen maanden waarin zij designers en andere opkomende talenten – die een positieve impact op deze wereld willen maken – opleiden tot social designer.

Ben je een designer met maximaal vijf jaar werkervaring? Of heb jij een andere relevante achtergrond, bijvoorbeeld in taalontwikkeling, pedagogiek, psychologie of ondernemerschap? En wil je nieuwe skills leren én betekenisvolle concepten ontwikkelen? Dan is dit je kans!

Het thema van de accelerator is stimuleren van taalvaardigheid in en om het gezin. Waarom? 25% van de Nederlandse kinderen heeft een taalachterstand. En 1 op de 9 Nederlanders is laaggeletterd, wat grote gevolgen kan hebben in je dagelijkse leven. Met de accelerator ontwikkel je een concept dat taalontwikkeling in en rond het dagelijkse leven van gezinnen stimuleert. En ze leren je startup vaardigheden om je concept daadwerkelijk te kunnen implementeren. Het concept blijft eigendom van de teams en is géén eigendom van HEMA BV.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Waarom meedoen?

Leer nieuwe skills, creëer ideeën waarmee je een verschil maakt in deze wereld & have fun! De HEMA Foundation Accelerator is een kosteloos programma, waarin je negen maanden werkt aan:

  • Visieontwikkeling: leer hoe je jouw (ontwerp)vaardigheden en andere skills kunt inzetten om concepten te ontwikkelen die taalontwikkeling in en om het gezin stimuleren. HEMA's partner Reframing Studio dompelt je hiervoor onder in de (wetenschappelijk onderbouwde) Reframing Methodiek. Daarnaast zijn er diverse externe experts en organisaties betrokken die hun kennis, expertise en netwerk ter beschikking stellen;

  • Van idee naar concept: je leert haalbare, schaalbare en impactvolle doelen te stellen en hoe je van een goed idee tot een succesvol concept komt;

  • Ondernemerschap: corporate startup studio Aimforthemoon leert je ondernemersvaardigheden waarmee je jouw concept omzet naar een levensvatbaar en implementeerbaar idee met maatschappelijke impact.

Voor wie?

De HEMA Foundation Accelerator staat open voor de volgende opkomende talenten met maximaal 5 jaar werkervaring:

  • designers (alle richtingen of specialisaties); 

  • jonge professionals met een achtergrond in bijvoorbeeld taalontwikkeling, kindontwikkeling, gezinsaanpak, psychologie of andere expertises die inzicht hebben in (taal)ontwikkeling in en om het gezin;

  • busineness minded enthousiastelingen of startende ondernemers.

Tijdens de Accelerator worden teams gevormd met maximaal vier personen. HEMA kijkt gedurende het traject naar een goede teamsamenstelling, waarbij elk team uit minimaal 2 designers bestaat.    

Programma

Negen maanden lang leer je nieuwe skills en werk je aan een betere wereld. Je krijgt in teamverband individuele coaching én volgt samen met andere teams workshops op het gebied van future framing, concept creatie en validatie, het ontwikkelen van een business case, marketing, persoonlijke profilering en communicatie.

De accelerator vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 8 uur per week, waarbij je een aantal dagen in Amsterdam aanwezig moet zijn (zie volledige programma). De overige tijd vul je zelf in met je team. Daarnaast zijn gedurende het hele programma externe experts en (maatschappelijke) organisaties betrokken die hun kennis, expertise en netwerk ter beschikking stellen. Zij geven ook (individuele) feedback aan de teams.

Waarom taalvaardigheid?

Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 170.000 kinderen geboren. Bijna 25% van deze kinderen ontwikkelt een taalachterstand, die later moeilijk in te halen is. En 1 op de 9 Nederlanders is (uiteindelijk) laaggeletterd. Dit kan grote gevolgen hebben voor je dagelijkse leven, sociale leven, werk en gezondheid.
Opgroeien in een taalarm gezin, vergroot de kans op laaggeletterdheid later aanzienlijk en dit willen we samen met jou doorbreken!

Met de Accelerator ontwikkel je een concept dat eraan bijdraagt dat taal(ontwikkeling) een belangrijke plek krijgt in het dagelijkse leven van gezinnen en hun omgeving. Maak samen met ons een verschil in deze maatschappij!

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 april 2020 via onderstaande link

De BNO is partner van de HEMA Foundation Accelerator. Wij ondersteunen de Accelerator met recruitment en de uitvoering van het programma.