Inschrijvingen HEMA Foundation Accelerator geopend

Schrijf je voor 15 april in voor dit training- en coaching programma en maak een positieve impact op deze wereld.

Ben je een designstudent of maximaal vijf jaar werkzaam als ontwerper en ben je maatschappelijk betrokken? Schrijf je dan voor 15 april in als deelnemer aan het Hema Foundation Accelerator programma: een training- en coachings traject voor creatieven. 

De Accelerator helpt jou om impactvolle concepten te creëren die bijdragen aan de overkoepelende missie van de HEMA Foundation: het tegengaan van taalachterstanden bij kinderen van 0–4 jaar.

Het programma helpt je ook om jouw concept tot een succesvolle business te maken. Je krijgt namelijk toegang tot een breed netwerk aan investeerders, ondersteuning bij het opzetten van crowdfunding én de beste 3 concepten krijgen 5.000 euro startkapitaal.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Waarom meedoen?

Tijdens een intensief programma van 9 maanden werk je met een team aan:

  • Visieontwikkeling: je leert hoe je jouw ontwerpvaardigheden kunt inzetten om concepten te ontwikkelen voor een inclusieve samenleving;

  • Van idee naar concept: je leert haalbare, schaalbare en impactvolle doelen te stellen en hoe je van een goed idee tot een succesvol concept komt;

  • Ondernemerschap: je leert nieuwe ondernemersvaardigheden waarmee je jouw concept omzet naar een succesvolle business met maatschappelijke impact.

Voor wie?

Design studenten of ontwerpers met maximaal 5 jaar werkervaring (als designer) kunnen zich inschrijven.

Bij de start van de Accelerator moet je een team vormen, zodat je met minimaal 2 en maximaal 4 personen samenwerkt aan jullie concept. Je kan je ook meteen als team inschrijven (maximaal 4 personen). Hierbij geldt dat minimaal één van de teamleden een design student is of werkt als designer (maximaal 5 jaar werkervaring). Dit is tevens de hoofdaanvrager. De overige teamleden mogen een andere achtergrond/opleiding hebben, voor zo divers mogelijke teams.

Wil je jezelf ontwikkelen onder begeleiding van uiteenlopende experts, samen met andere designers? En vind je het belangrijk om jouw creativiteit en vaardigheden in te zetten voor maatschappelijke impact? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bekijk hieronder alle criteria en onze selectieprocedure.

Programma

Je werkt acht maanden lang  aan jezelf en een betere wereld. Elke twee à drie weken krijg je individuele begeleiding en coaching of volg je samen met de andere designers workshops op het gebied van future framing, concept creatie en validatie, het ontwikkelen van een business case, marketing, persoonlijke profilering en communicatie.

Waarom taalvaardigheid?

Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 170.000 kinderen geboren. Bijna 25% van deze kinderen begint aan school met een taalachterstand.

Laaggeletterdheid wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Opgroeien in een taalarm gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid aanzienlijk.

HEMA Foundation wil dit doorbreken en eraan bijdragen dat geen kind van vier jaar een taalachterstand heeft.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 15 april 2019 via onderstaande link

De BNO is partner van de HEMA Foundation Accelerator. Wij ondersteunen de Accelerator met recruitment en de uitvoering van het programma.