Meld je aan en ontvang gratis Roots

Medio oktober verschijnt Roots #54 over Marie Christine van der Sman. Wil je deze en volgende Roots publicaties gratis thuis ontvangen? Schrijf je dan eenmalig in.

Afkomstig uit een artistiek milieu kiest Marie Christine van der Sman na haar studie geschiedenis en museologie voor een carrière in de museumwereld. Via het Groninger Museum komt ze in Museum Willem van Haren in Heerenveen terecht. In 1990 maakt ze de overstap naar het westen van het land. Ze is achtereenvolgens directeur van het Haags Historisch Museum, Museum Meermanno, het NAGO (Nederlands Archief Grafisch Ontwerpers) en het Museon.

Er lopen twee rode draden door haar werkzame leven: erfgoed en grafische vormgeving. In Meermanno en het NAGO heeft ze veel archieven van grafisch ontwerpers voor de ondergang behoed en digitaal ontsloten.

In dit Rootsboekje blikt ze terug op de samenwerking met diverse ontwerpers in de loop van veertig jaar. Dat deed ze echter nooit alleen, maar in teamverband met onder andere registratoren, conservatoren en collectiebeheerders. 

Haar erfenis is voor een groot deel onzichtbaar omdat tentoonstellingen tijdelijk zijn en collecties (veilig) in depots liggen opgeborgen. Maar het bewaren van vormgevingsarchieven van belangrijke Nederlandse ontwerpers gebeurt wel voor de eeuwigheid, opdat latere generaties ervan kunnen leren en genieten.

Roots gratis ontvangen

Voorheen ontving je als lid van de BNO of abonnee van Dude Magazine bij elke editie van het tijdschrift een exemplaar.

Vanaf nu wordt Roots echter niet meer bijgesloten bij de nieuwe publicaties van de BNO, maar apart verstuurd.

Wil je Roots gratis blijven ontvangen? Schrijf je dan eenmalig in via het digitale aanmeldformulier op de website van het Wim Crouwel Instituut.

Meld je aan voor 10 oktober om er zeker van te zijn dat je deze Roots niet mist.