Nieuwe BNO-projectmanager

Per 4 mei 2020 is Dewi van de Klomp begonnen als projectmanager bij de BNO.

Dewi heeft jarenlang op internationaal niveau designexposities geproduceerd en gecureerd. In haar contacten met de vele academies, jonge ontwerpers, designstudio’s, labels, gevestigde namen en gerenommeerde instituten ontdekte ze dat ze meer zou kunnen betekenen voor de creatieve beroepspraktijk. In haar rol als projectmanager bij de BNO zal ze ontwerpers ondersteunen in de professionalisering van hun ontwerppraktijk. Ze ziet dat velen wel een duwtje kunnen gebruiken. 

Dewi zal werken aan uiteenlopende projecten, waaronder aan YA (Young Alumni) en BNO Start, beide gericht op jonge(re) ontwerpers. Ze houdt van het directe contact met makers, van discipline-overstijgend werken, van het (inhoudelijk) vormgeven van projecten tot aan het knallen tijdens productie. Natuurlijk vraagt het coronatijdperk om extra creativiteit en aanpassingsvermogen. Juist nu is de BNO volgens Dewi dan ook relevanter dan ooit. We staan met zijn allen voor grote uitdagingen, maar bepaalde kansen en ontwikkelingen kunnen ook in een stroomversnelling komen. De creatieve sector heeft de samenleving ontzettend veel te bieden. De kennis en kunde van BNO en haar leden komen daarbij meer dan ooit van pas. 
Foto: Dewi van de Klomp

Dewi: “Ik ben er trots op om onderdeel te mogen zijn van de brede creatieve community die de BNO samen met haar leden vormt en hoop in de toekomst velen face tot face te ontmoeten. Ik heb er zin in!”