Ontwerpstrateeg gezocht voor platform erfgoedontsluiting

Het Nieuwe Instituut zoekt ontwerpers die een ontwerpstrategie kunnen ontwikkelen voor een platform voor erfgoedontsluiting.

In 2019 heeft Het Nieuwe Instituut het zesjarige programma Architectuur Dichterbij gelanceerd met het doel de collectie beter houdbaar, zichtbaar en bruikbaar te maken. De Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw bevat een schat aan verhalen en kennis die dankzij de hoogwaardige digitalisering van foto’s en ontwerptekeningen in het kader van Architectuur Dichterbij op innovatieve wijzen ontsloten kunnen worden.

Nu is het de vraag hoe een toekomstige online gebruiker van de collectie deze verhalen zal vinden, ontdekken, beleven, aanpassen of verwerken. Om die vraag te helpen beantwoorden is Het Nieuwe Instituut op zoek naar een ontwerper die alleen of met een eigen team in staat is een ontwerpstrategie te ontwikkelen voor een innovatief online platform voor erfgoedontsluiting.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Beeld: Richard Vijgen. Detail van 100.000 afbeeldingen uit de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw van Het Nieuwe Instituut, geordend op gelijkenis.

Geïnteresseerd?

Heb jij een eigenzinnige visie op de toekomst van erfgoedontsluiting, en heb je ruime ervaring in het op conceptueel en strategisch niveau adviseren over ontwerpopgaven? Weet je bovendien de gebruikerservaring (UX/UI) perfect aan te laten aansluiten op de beoogde deelnemersgemeenschappen of gebruikersgroepen en hun uiteenlopende behoeften, mogelijkheden, referentiekaders, achtergrondkennis en gedragsprofielen? Meld je dan nu aan!

Inzendingen kunnen voor 11 april 2021 worden verzonden naar Het Nieuwe Instituut t.a.v. Gijs Broos, programmamanager Architectuur Dichterbij, via e-mail: g.broos@hetnieuweinsituut.nl. Ook voor aanvullende vragen kun je hier terecht.