Open call: Paris Design Week

De Nederlandse ambassade in Frankrijk zoekt ontwerpers voor een programma tijdens de Paris Design Week 2021.

De Nederlandse ambassade zoekt culturele instellingen, opleidingen, designtalent, kunstenaarsinitiatieven en andere geïnteresseerden voor een nader vorm te geven programma tijdens de Paris Design Week.

Dien een plan in en maak kans op een toonaangevend podium tijdens de belangrijkste periode van het jaar voor hedendaags design in Parijs.

De Paris Design Week loopt van 09 t/m 18 september 2021 en vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Parijs. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Wiglius de Bie

Wat moet je doen?

Stuur vóór 10 mei een beknopt plan in voor wat er tijdens deze periode op het AN zou moeten plaatsvinden, inclusief conceptbegroting. Voorstellen die verder gaan dan louter een expositie en die worden georganiseerd in samenwerking met een Franse partij genieten de voorkeur.

Een zekere gelaagdheid, (maatschappelijke) relevantie en/of aansluiten op de actualiteit zijn een pré, maar geen voorwaarde. Wees dus vooral aangemoedigd om na te denken over een gevarieerd randprogramma met als doel design uit Nederland onder de aandacht te brengen bij een internationaal publiek van professionals & liefhebbers, en Frans-Nederlandse samenwerking te stimuleren.

What's in it for you?

De verschillende zalen van het AN staan kosteloos ter beschikking gedurende de periode van de Paris Design Week 2021. Ook wordt het programma ondersteund op het vlak van communicatie en social media. Het AN kent een kleine, vaste bezetting die de initiatiefnemers kan ondersteunen bij het zelf realiseren van de activiteit op het atelier.

Afhankelijk van het voorstel en de begroting kan de ambassade een bijdrage leveren vanuit de middelen voor internationaal cultuurbeleid tot een maximum van 20.000 euro (en tot 50 procent van de totaalbegroting van het voorstel). De afdeling cultuur & communicatie van de ambassade is verantwoordelijk voor de eindselectie van de programmering op het AN. Een extern vak-jurylid neemt deel aan de selectiecommissie.

Bekendmaking

Uiterlijk 1 juni 2021 wordt bekend gemaakt welk voorstel tijdens de PDW 2021 gerealiseerd kan worden.

Vragen?

Voor vragen en het indienen van de voorstellen kun je je richten tot Lilian Widdershoven, coördinator AN en lid van het team cultuur en communicatie van de Nederlandse Ambassade in Frankrijk: lmln.widdershoven@minbuza.nl.