Open Oproep Fresh Perspectives #5

Het Stimuleringsfonds roept ontwerpers op om met een samenwerkingspartner een voorstel in te dienen, gericht op de aanpak van een actuele maatschappelijke opgave.

Het Stimuleringsfonds roept mid-career makers en ontwerpers uit de creatieve industrie op om met een samenwerkingspartner een voorstel in te dienen, gericht op de aanpak van een actuele maatschappelijke opgave.

Met de Open Oproep Fresh Perspectives stimuleert het fonds ontwerpers met een goed concept, om een samenwerking aan te gaan met een gerenommeerd bedrijf, organisatie of kennisinstelling. 

Afhankelijk van de opgave kunnen de uitkomsten van de samenwerking uiteenlopend van vorm zijn. Te denken valt aan een product, interventie of dienst. Het is mogelijk met internationale partners samen te werken. Wel moet de aanvrager in Nederland gevestigd zijn en moet er in het project sprake te zijn van een overwegend Nederlands belang.

Budget

Voor deze open oproep stelt het Stimuleringsfonds 270.000 euro beschikbaar. De maximale bijdrage per project is 45.000 euro. Let op: dit bedrag wordt in drie fasen verleend.

Deadline

Indienen kan tot en met woensdag 7 april 2021.