Open oproep Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds

Ontwerpers die met technologie of technologische toepassingen werken kunnen zich tot 22 augustus inschrijven.

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt in één van de categorieën van het Cultuurfonds. Dit jaar is het uitgangspunt Digitale Technologie als ambacht binnen de artistieke kunst- en of ontwerppraktijk. 


Makers, kunstenaars of ontwerpers, bij wie technologie of technologische toepassingen een wezenlijk onderdeel van hun artistieke praktijk is, worden uitgenodigd om zich in te schrijven. Het gaat hierbij om alle denkbare kunst- en ontwerpdisciplines. Voorwaarde voor inschrijving is dat de maker inspirerend werkt op de ontwikkeling van genoemde terrein in de provincie Limburg.

Prijs

De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

De uiteindelijke prijswinnaar zal op 25 november de prijs ontvangen uit handen van de Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg. 

Inschrijven

Reageren op deze open oproep kan tot uiterlijk zondag 22 augustus door de volgende gegevens te sturen naar Mariëlle van Eijs (m.vaneijs@cultuurfonds.nl):

  • Naam maker, kunstenaar of ontwerper

  • Website, waaruit de jury de context tot het uitgangspunt van de Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2021 kan herleiden.

  • Een uitgebreide portfolio is niet gewenst. Beeldmateriaal evenmin, eventueel een link naar relevante andere websites of informatie.

Jury

De jury bestaat uit Chequita Nahar, voorzitter jury en bestuurslid Cultuurfonds Limburg; Hans Gubbels, algemeen directeur Discovery Museum; Peter Missotten, Lector Technology Driven Art ZUYD; John Gubbels, bestuurslid Cultuurfonds Limburg en Mariëlle van Eijs, jurysecretaris.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is een van de twaalf provinciale afdelingen.