Open oproep Stichting Stokroos

Heb je een goed plan waarin ontwerpers nieuw werk realiseren, eventueel samen met een of meer (culturele) organisaties?  Reageren kan tot en met 10 mei 2020.

Stichting Stokroos ondersteunt jaarlijks o.a. ontwerpers bij het maken van nieuw werk en in de ontwikkeling van hun professionele praktijk. Met deze oproep willen ze ontwerpers in staat stellen om nieuwe en ambitieuze projecten te initiëren, te ontwikkelen en/of te realiseren. 

Opzet oproep

Voor deze open oproep stelt Stichting Stokroos 120.000 euro beschikbaar. De maximale bijdrage per project is 50.000 euro, maar beslaat nooit meer dan 50% van de totale kosten.

De concretisering van de projecten kan uiteenlopend van inhoud en vorm zijn. Te denken valt aan een interventie in de openbare ruimte, een opdracht, een tentoonstelling, een debat, een documentaire, een boek, product of dienst.

Het is mogelijk met internationale partners samen te werken. Er dient in het project echter sprake te zijn van een overwegend Nederlands belang, vooral wat betreft de deelnemende makers.

Indienen

De aanvraag kan tot en met zondag 10 mei 2020 worden ingediend via de online aanvraagomgeving van Stichting Stokroos. Selecteer hiervoor het formulier 'Bijzondere projecten'.