Oproep deelname Istanbul Design Biënnale & Design Week

Bezoek design events, neem deel aan het Dutch Pavilion en netwerk met potentiële B2B-partners.

Het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul (C-G) organiseert een reeks design events tussen 20 september - 20 november met het thema 'Co-designing Our Public Space'. De design events zijn onderdeel van de 4e Istanbul Design Biënnale (20 september – 4 november) en de Turkse Design Week (16 november - 18 november). Het doel is om Dutch Design in Turkije te promoten en de contacten tussen beide landen te versterken alsook om een platform te creëren voor communicatie en netwerken binnen de design sector.

Bezoek & matchmaking

Het C-G biedt je de mogelijkheid om de design events te bezoeken en deel te nemen aan het Dutch Pavilion en een B2B-matchmaking met potentiële partners. Je kunt gedurende de gehele periode van 20 september -20 november Istanbul bezoeken.

Design events

De Design Events van het C-G gedurende deze periode zijn:

  • De officiële opening van de Istanbul Design Biënnale in het Palais de Hollande, de locatie van het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul. 

  • Tijdens de Biënnale zal het Palais de Hollande worden omgetoverd in een Dutch Design Paviljoen met werken van lokale en internationale designers. Nederlandse designers wordt aangeboden hun werken in het Palais de Hollande te showen op basis van selectie. Het paviljoen zal worden bezocht door geregistreerde gasten tijdens rondleidingen. 

  • De Turkse media zullen worden uitgenodigd om de Dutch Design Week te bezoeken en relevante partners en media worden uitgenodigd voor de Co-Design events, de Istanbul Design Biënnale en de Istanbul Design Week. 

  • 8 Dutch Co-Design workshops zullen door het C-G worden georganiseerd in samenwerking met Turkse en Nederlandse partners en stakeholders zoals: IKSV, WRISC Turkey, Circo (ClickNL), Creative Industries fund NL, Het Nieuwe Instituut, TU Delft, Amsterdam Municipality, Beyoglu Municipality, Sisli Municipalty, Koc University KUAR, Dutch Cycling Embassy, Dutch Urban Approach, ETMK, ENTA, Turkey Design Week/Outwork, Atolye, BCSD Turkey en vele anderen. 

  • B2B matchmaking met designers, afnemers en partners. 

Kosten

De B2B-matchmaking wordt grotendeels gesponsord door het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daardoor is jouw bijdrage daarin slechts 450 euro (excl. BTW). Reis en verblijf, transport (van de objecten), eventuele tolkservices en dergelijke kosten zijn voor eigen rekening.

Deelnemen

Wil je meer informatie of wil je deelnemen aan 1 of beide programma’s of een eigen programma samenstellen? Stuur dan een mail naar Joost van Dam of bel 033-433 0131.

De matchmaking wordt uitgevoerd in opdracht van en in samenwerking met het Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Istanbul door de Nederlandse Export Combinatie (NEC) samen met Tradeport.