Overzicht afstudeerexpo's

Bekijk hier een overzicht van de afstudeerexpo's in Nederland.
Hieronder vind je een overzicht van alle afstudeerexpo's in Nederland. Dit overzicht wordt voortdurend bijgewerkt. Staat jouw expo er niet bij? Neem dan contact op met website@bno.nl.

Academie Minerva

Tales of the Unseen laat met ruim 130 afgestudeerde autonome kunstenaars, vormgevers en kunstdocenten de grote reikwijdte en impact van kunst zien. Voor de zomer zijn de werken van studenten al te zien in een online en offline sneak preview.

Het werk is te zien op Instagram en verspreid door de stad op verschillende posters. Tussen 2 september en 12 december 2020 vindt een serie fysieke tentoonstellingen plaats onder de noemer Tales of the Unseen (#TOTU) in de Koepelzaal van Academie Minerva.

Masterstudenten exposeren bij NP3
In samenwerking met NP3 tonen de masterstudenten van het Frank Mohr Institute (FMI) hun werk in de RE:Search:Gallery aan de Hofstraat. Met een reeks tentoonstellingen van september 2020 tot en met januari 2021 sluiten de masters Painting en MADtech hun tweejarige onderzoek af door hun eindexamenwerken te presenteren aan het publiek. 

AKV|St.Joost

Van 7-16 oktober tonen de studenten van de bachelor-opleidingen tijdens een reeks aan activiteiten hun talent, veerkracht en creativiteit. Met live evenementen en digitale presentaties op online platforms en via fysieke evenementen op verschillende locaties in Breda en ’s-Hertogenbosch.

Het programma volgt na de zomer, maar noteer alvast in de agenda: oktober art & design maand vanuit AKV|St.Joost!

Odoo CMS - een grote afbeelding

ArtEZ Zwolle

Vanaf 26 juni t/m 5 juli presenteren een tiental examenkandidaten van de opleidingen Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, Illustration Design, Interieurarchitectuur, Ad Interieurvormgever en de Master Interior Architecture hun eindexamenwerk tijdens PROTO 2020. 

Zij exposeren hun werk in het Academiehuis/De Grote Kerk en in de etalages/achter de ruiten van de Groote Sociëteit, het Maagjesbolwerk, Atelier 19 en Galerie het Langhuis. Kom kijken en maak kennis met de nieuwe lichting illustratoren, docenten beeldende kunst & vormgeving, ruimtelijk ontwerpers en interieurvormgevers.

AKI ArtEZ

Van 22 juni tot en met 5 juli 2020 is een route met werk van alle afstudeerders van AKI ArtEZ in Enschede te zien.

Van elke afstudeerder van de Enschedese academie is een foto van werk geselecteerd en afgedrukt op Mupi-formaat. Op de B-kant van de Enschedese publex-borden kan het publiek op elk gewenst moment - want 24 uur per dag te zien - in een route door de openbare ruimte, kennismaken met het werk van de nieuwste generatie kunstenaars en ontwerpers.

CMD Avans Breda

De jonge en talentvolle ontwerpers van CMD Avans Breda presenteren hun projecten online. Vanwege de pandemie moesten ze zich aanpassen en wendbaar zijn, innovatieve social design onderzoeksmethoden bedenken en tegelijkertijd sociaal afstandelijk blijven en met creatieve prototyping oplossingen komen.

Design Academy

Zoals gebruikelijk zal de Graduation Show 2020 van de Design Academy in oktober (tijdens de Dutch Design Week) plaats vinden.

Gerrit Rietveld Academie

De Graduation Show 2020 vindt plaats op de Gerrit Rietveld Academie van 26 tot en met 30 augustus 2020.

Er is een beperkte capaciteit dus het is noodzakelijk om vooraf een kaartje te reserveren voor een bepaalde datum en starttijd.

Odoo CMS - een grote afbeelding

HKU

Vanwege de coronacrisis presenteren zo’n 700 studenten hun examenwerk online aan het grote publiek.

KABK

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten organiseert van donderdag 10 tot en met zondag 13 september haar jaarlijkse Graduation Show.

Het campagneteam en alle graduates werken momenteel aan een online platform dat medio augustus wordt gelanceerd.

Maastricht Academy of Arts

De Graduates 2020 van de Maastricht Academy of Arts zijn de eerste lichting die zelf inhoud zullen geven aan een nieuw digitaal platform De Vlecht / The Braid. En na deze lichting zullen komende jaren vele alumni onderdeel hiervan gaan uitmaken. Synchroon hieraan gaat de academie terug in de tijd, om een zo compleet mogelijk beeld neer te zetten van de alumni van de opleiding, met zoveel mogelijk namen en beelden. Met informatie over de Maastricht Academy of Arts: het ontstaan in 1823, De Vlecht in 2020 en het 200-jarig bestaan in 2023.

De Vlecht / The Braid is géén vervanging van de fysieke eindexamenexpositie. Deze staat gepland van 12 t/m 22 november 2020. De Vlecht / The Braid is online vanaf donderdag 9 juli 2020, 19.00 uur.

Willem de Kooning en Piet Zwart Instituut

Na veel collectief onderzoek heeft de WdKA nieuwe en vooruitstrevende presentatievormen weten te ontwikkelen voor een Graduation Show die recht doet aan het werk van haar toekomstige alumni én die goed uit te voeren zijn binnen de richtlijnen van het RIV.

Op 17 juli zal een online platform worden gelanceerd met het werk van de afgestudeerden en zal de kick-off plaatsvinden van een expositie op abri's in de Rotterdamse binnenstad.

Vanaf augustus 2020 tot en met maart 2021 wordt het online programma aangevuld met een reeks offline evenementen: exposities, lezingen, gesprekken, debatten, film screenings, feesten en performances. 

Odoo CMS - een grote afbeelding