Overzicht afstudeerexpo's

Bekijk hier een overzicht van de afstudeerexpo's in Nederland.
Hieronder vind je een overzicht van alle afstudeerexpo's in Nederland. Dit overzicht wordt voortdurend bijgewerkt. Staat jouw expo er niet bij? Neem dan contact op met website@bno.nl.

Academie Minerva

Tales of the Unseen laat met ruim 130 afgestudeerde autonome kunstenaars, vormgevers en kunstdocenten de grote reikwijdte en impact van kunst zien.

Het werk is te zien op Instagram en verspreid door de stad op verschillende posters. Tussen 2 september en 12 december 2020 vindt een serie fysieke tentoonstellingen plaats onder de noemer Tales of the Unseen (#TOTU) in de Koepelzaal van Academie Minerva.

Masterstudenten exposeren bij NP3
In samenwerking met NP3 tonen de masterstudenten van het Frank Mohr Institute (FMI) hun werk in de RE:Search:Gallery aan de Hofstraat. Met een reeks tentoonstellingen van september 2020 tot en met januari 2021 sluiten de masters Painting en MADtech hun tweejarige onderzoek af door hun eindexamenwerken te presenteren aan het publiek. 

AKV|St.Joost

Van 7-16 oktober tonen de studenten van de bachelor-opleidingen tijdens een reeks aan activiteiten hun talent, veerkracht en creativiteit. Met live evenementen en digitale presentaties op online platforms en via fysieke evenementen op verschillende locaties in Breda en ’s-Hertogenbosch.

Odoo CMS - een grote afbeelding

CMD Avans Breda

De jonge en talentvolle ontwerpers van CMD Avans Breda presenteren hun projecten online. Vanwege de pandemie moesten ze zich aanpassen en wendbaar zijn, innovatieve social design onderzoeksmethoden bedenken en tegelijkertijd sociaal afstandelijk blijven en met creatieve prototyping oplossingen komen.

Design Academy

De Graduation Show 2020 van de Design Academy is te zien op een nieuw online platform. Daarnaast zal de Design Academy ook deel uitmaken van de virtuele editie van Dutch Design Week. Van 17 oktober tot en met 25 oktober kunnen online bezoekers een virtuele tentoonstelling van elk van onze acht bachelors en vier masterafdelingen bezoeken. Projecten worden getoond in 3D-visualisatieruimtes, waar bezoekers via live chats met afgestudeerden in contact kunnen komen, livestreams kunnen bekijken en nog veel meer.

Odoo CMS - een grote afbeelding

HKU

Vanwege de coronacrisis presenteren zo’n 700 studenten hun examenwerk online aan het grote publiek.

Maastricht Academy of Arts

De Graduates 2020 van de Maastricht Academy of Arts zijn de eerste lichting die zelf inhoud zullen geven aan een nieuw digitaal platform De Vlecht / The Braid. En na deze lichting zullen komende jaren vele alumni onderdeel hiervan gaan uitmaken. Synchroon hieraan gaat de academie terug in de tijd, om een zo compleet mogelijk beeld neer te zetten van de alumni van de opleiding, met zoveel mogelijk namen en beelden. Met informatie over de Maastricht Academy of Arts: het ontstaan in 1823, De Vlecht in 2020 en het 200-jarig bestaan in 2023.

De Vlecht / The Braid is géén vervanging van de fysieke eindexamenexpositie. Deze staat gepland van 12 t/m 22 november 2020. 

Willem de Kooning en Piet Zwart Instituut

Na veel collectief onderzoek heeft de WdKA nieuwe en vooruitstrevende presentatievormen weten te ontwikkelen voor een Graduation Show die recht doet aan het werk van haar toekomstige alumni én die goed uit te voeren zijn binnen de richtlijnen van het RIV.

Er is een online platform met het werk van de afgestudeerden en een expositie op abri's in de Rotterdamse binnenstad.

Vanaf augustus 2020 tot en met maart 2021 wordt het online programma aangevuld met een reeks offline evenementen: exposities, lezingen, gesprekken, debatten, film screenings, feesten en performances. 

Odoo CMS - een grote afbeelding