Panton en Auping ontwikkelen mondkapje

Panton en Auping hebben van het ministerie van VWS opdracht gekregen om hoogwaardige mondkapjes te produceren.

Auping en Panton hebben een mond-neusmasker ontworpen om zorgprofessionals die in aanraking komen met coronapatiƫnten te beschermen. Het ontwerp is getest door een erkend testinstituut en heeft het FFP2 testcertificaat behaald.

In de aankomende weken wordt de productie bij Auping zo snel mogelijk opgestart, zodat nog deze maand aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) de eerste series kunnen worden geleverd.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: FFP2-masker / Fotograaf: Panton

Toen de berichten over het dreigende tekort aan de voor corona-kritische handelingen op de intensive care noodzakelijke FFP2-maskers in het nieuws kwamen, heeft Panton een samenwerking gestart met als doel hoogwaardige mond-neusmaskers te ontwikkelen.

De samenwerking tussen Auping en Panton uit Deventer met erkende landelijke experts op het gebied van medische technologie en leveranciers van beschermende materialen, heeft geleid tot de ontwikkeling van dit specifieke Covid-19 masker. Bij geen van deze partners spelen commerciƫle belangen een rol, alleen een enorme gedrevenheid om zorgprofessionals te helpen.