Positieve initiatieven #1

Een overzicht van een aantal positieve initiatieven. Nuttige oproepen en inspirerende acties.

NLWerktDoor

Door de crisis is er veel uitval van productie en diensten en daarmee ook van werkgelegenheid. Terwijl werkgevers in bijvoorbeeld de zorg, logistiek, distributie, winkels, voedselketen, sommige bouwbedrijven en techniek enzovoort juist op zoek zijn naar personeel.

NLWerktDoor wil al die bedrijven helpen door vraag en aanbod te verbinden. Op het gebied van personeel, diensten en materieel. En ook om nieuwe business-to-business-kansen te benutten.  

Hulp voor de zorghelden

De Hulptroepen Alliantie heeft samen met diverse (Nederlandse) partnerorganisaties een gecontroleerde supply chain zonder winstoogmerk gebouwd. Met deze website creëren ze een betrouwbaar aanbod voor persoonlijke beschermingsmiddelen in Nederland.

 
 

Stay Sane Stay Safe

Een mooi initiatief van Studio Lennarts & De Bruijn en Overdeschreef om al onze medische medewerkers en verzorgers te ondersteunen terwijl wij veilig binnen blijven. De website 'Stay Sane Stay Safe' staat vol met posters die je uit kunt printen en voor je raam kunt hangen of kunt delen via social media. De posters zijn gemaakt door ontwerpers van over de hele wereld en je kunt ook zelf een poster insturen. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Flatten The Curve door Studio de Ronners

Playlist Design Indaba

Een absolute aanrader: het beste designcongres ter wereld heeft een quarantaine playlist samengesteld van gerenommeerde sprekers op Design Indaba: van Alice Rawsthorn tot Winy Maas.

"If you’re self-isolating or in quarantine, we’re here to help. Our Quarantine Playlist will get you through this difficult time with a strong dose of optimism and inspiration – and a reminder that the human spirit always triumphs. Let's overcome adversity together!"
 
 

WDCD: design in times of corona

What Design Can Do nodigt je uit om een creatief initiatief te delen dat je recentelijk heeft geïnspireerd 

Of nog sterker, ze nodigen je uit om je creatieve projecten en ideeën (nieuwe, lopende en/of oude) die betrekking hebben op, of gericht zijn op het bieden van oplossingen voor de corona-crisis, te delen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: grafische commentaren, projecten met een doel, citaten, interviews, video's en meer.

Stuur je projecten en ideeën naar: comms@whatdesigncando.com. Zij zullen ze publiceren en op grote schaal delen met hun community.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Afgelaste kunst

Mister Motley roept via social media musea, instellingen en kunstenaars op om beelden en informatie te sturen over alle programma’s die niet door kunnen gaan. Deze inzendingen maakt Mister Motley online zichtbaar, zodat we toch een beetje bij blijven.

 
 

Tentoonstelling 'On Earth' in FOAM met o.a. Ice Cry Baby van Anouk Kruithof 

Foam Magazine

Bekijk vijftig edities van FOAM Magazine online.

IDFA

Op de site van IDFA kun je online gratis 300 documentaires bekijken. Dank IDFA!

Fight Corona with Art

Minty biedt een groeiende collectie gratis illustraties aan die journalisten, bloggers, activisten kunnen gebruiken voor communicatie rondom het coronavirus. 

Het is ook mogelijk om de werken te kopen. Hiermee help je kunstenaars in quarantaine zones die het hardst door het virus zijn getroffen.

Je kunt ook je eigen illustraties uploaden. 

In Quarantaine met Marres

Marres heeft een quarantaine-pakket voor je samen gesteld vol activiteiten die je in je woonkamer of in je eentje buiten kunt doen. Ze zoeken ook de tofste initiatieven van collega instellingen en kunstenaars bij elkaar. Het grote voordeel? Het is helemaal Corona-proof!

Odoo CMS - een grote afbeelding

Beeld: Gert Jan van Rooij

Cursus product ontwerp

De TU Delft biedt een online cursus product ontwerpen aan.

FabUniversity

Altijd al meer willen leren over design thinking, UX, E-commerce, development of bijvoorbeeld customer journey mapping? Vanaf volgende week opent Fabrique de FabriqueUniversity. 

Convince

Het bureau CNVNC biedt gratis hulp aan bij het maken van communicatiemateriaal dat bedoeld is om verspreiding van het virus te voorkomen.